За да бъде една връзка щастлива, тя трябва да е

...
За да бъде една връзка щастлива, тя трябва да е
Коментари Харесай

По какво личи, че давате повече, отколкото получавате във връзката

За да бъде една връзка щастлива, тя би трябвало да е на първо място уравновесена.
В нея сътрудниците би трябвало да се усещат равностойни. Когато единият раздава всичко от себе си, а получава доста по-малко, в сравнение с заслужава, това се трансформира в проблем, който с времето нагнетява от ден на ден напрежение.
Ако се чувствате по този метод, само че не сте сигурни по какъв начин да определите дали раздавате прекомерно доста от себе си, вижте кои са признаците, че го вършиме.
По какво проличава, че давате повече, в сравнение с получавате във връзката?

Партньорът ви не се интересува от вас
Ако усещате, че за колегата ви са значими на първо място неговите ползи, а не вашите, това ви кара да се чувствате зле. Ако той не ви пита по какъв начин е минал денят ви, не се преценява с желанията и потребностите ви, това ви потиска и ви кара да се чувствате маловажни. В същото време вие полагате усърдие да давате всичко от себе си за връзката. 

Винаги вие сте тези, които се извиняват
Ако непрестанно се чувствате като че ли имате виновност за всичко, която сътрудникът ви ви вменява, това значи, че вие сте тези, които давате повече от себе си, а не той. Проблемите и споровете в доста случаи имат две страни. Затова и двамата сътрудници би трябвало да поемат своята виновност, да се извиняват, когато това се постанова.

Пренебрегвате проектите и желанията си поради неговите
Още един симптом на ограниченост в връзките е пренебрегването на личните си потребности, цели и стремежи за сметка на тези на колегата. Ако непрекъснато се преценявате с това, което той желае и за което упорства, като потискате личните си потребности, това демонстрира, че не получавате задоволително във връзката. 

Вие вършиме похвали, само че в никакъв случай не получавате такива
Всеки човек се нуждае от хвалба, когато я заслужава. Излишните ласкателства не са значими. Важно е, когато същински заслужавате комплимент, да го чуете от колегата си. Но в случай че постоянно вие сте тези, които регистрират мотивите за комплимент към колегата, а не получават такива, това е доста неприятен знак на ограниченост в връзките и занемаряване на вашите триумфи. 

Неговите цели са по-важни от вашите
Би било прелестно целите ви да са безусловно сходни, с цел да се радвате на баланс и естетика. В доста случаи обаче целите на хората се разграничават и това не би било драма, в случай че и двамата се преценявате с значимите неща за другия. Ако обаче целите на колегата ви постоянно са по-важни от вашите, това демонстрира, че вие давате доста повече от себе си, в сравнение с получавате. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР