За да бъде една любовна връзка пълноценна и удовлетворяваща, тя

...
За да бъде една любовна връзка пълноценна и удовлетворяваща, тя
Коментари Харесай

Психолози съветват: Създайте си тези 5 навика за щастлива вр...

За да бъде една любовна връзка пълноценна и удовлетворяваща, тя се нуждае от няколко основни фактора, счита американският фамилен психолог Guy Winch. Според него това са избрани умения, които ние развиваме във връзката си с доста процедура, като това да не се одобряваме за даденост с колегата, да не приказваме неприятно за него пред други хора, защото това може да утежни връзките ни.

Кои други привички са значими, с цел да бъдем щастливи с обичания ни човек?

1. Състрадание

Първата стъпка към него е емпатията. Състраданието е способността да си визиите себе си на мястото на някой различен и да му дадете някаква противоположна връзка. Да го подкрепите или да го утешите. Когато двама души са отдавна в една връзка, то те може да си помислят, че се познават един с различен доста добре. Но това може да се окаже спънка да развиете емпатия един към различен в връзките. Това може да се избегне посредством упражняване на състраданието.

Опитайте се да се поставите на мястото на някой различен. Забравете мнението си за казуса, пробвайте се да разберете страстите на другия човек. Това ще ви разреши да покажете съпричастност, която е толкоз значима за една щастлива и здрава връзка.

2. Емоционално схващане

Още една значима и не толкоз лесна стъпка. Тя значи, че е значимо освен да можем да се сложим на мястото на някой различен, само че и по време на доста разгорещени разногласия, каквито могат да се случат във всяка връзка. Тогава е значимо да запазим уважението един към различен, да бъдем положителни слушатели и да споделим чувствата си по този начин, че и двете страни да стигнат до общо решение, което да ги удовлетворява, проявявайки схващане една към друга.

3. Внимание и вежливост

В началото на всяка нова любовна връзка вниманието и учтивостта ни един към различен са по-често срещани. С времето започваме да ги подценяваме, тъй като без да осъзнаваме, одобряваме половинката си за даденост. Но в избран миг неналичието на жестове на внимание може да стартира да липсва и единият да се опита да показа. Невинаги обаче може да се срещне схващане.

Еднократните актове не стабилизират връзката. Вниманието един към различен се показва освен в подаръците и цветята на празници, когато сме се скарали. То е и в дребните всекидневни жестове един към различен, когато всеки има с какво да способства за комфорта на обичания човек. Звучи елементарно, познато, само че доста двойки го пропущат.

4. Без четене сред редовете

Не се опитвайте да четете сред редовете, когато вашият сътрудник ви каже нещо неутрално или даже хубаво. По този метод вие ескалирате фиктивен спор. Или спор, който съществува единствено в мислите ви, написа brightside.me., представен от  az-jenata.bg. Понякога повода да сме мнителни във връзката си има своето пояснение, само че това може да попречи съществено на стабилността, изключително в случай че постоянно се съмняваме, а не задаваме директни въпроси по този начин, че да не обидим другия, само че и да получим нужното ни конкретизиране.

5. Благодарност

Още нещо, което е значимо за стабилността и щастието на една връзка. Думата „ благодаря “, проявлението на признателност един към различен, може да направи чудеса във взаимоотношенията. Това демонстрира, че се ценим един различен, че някой е потребен в дадена обстановка, демонстрира благодарност, почитание.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР