„За да бъде България на Левски, трябват честни, достойни и

...
„За да бъде България на Левски, трябват честни, достойни и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Апостоле на свободата, твоите завети звучат сякаш за нас са писани

„ За да бъде България на Левски, трябват почтени, почтени и кардинални хора. Хора, които не мерят себе си в пари и не вземат участие в заплатен подвиг и лицемерно родолюбие. " С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към жителите и гостите на гр. Левски, където бе маркирана 180-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Илияна Йотова напомни, че на този ден изпълняваме свята традиция - да заведем децата пред паметниците на Васил Левски и да разбираем какво е да обичаш родината си, да се бориш за свободна и самостоятелна България.

„ Днес е ден за диалог с Апостола на свободата. Апостоле, извърши се фантазията ни да имаме страна. Но държавност ни липсва. Трудно се намират хора, държавници, които намират значение в тази дума, а още по-трудно се борят за нея. Твоите завещания звучат като че ли за нас са писани ", сподели вицепрезидентът.

Според Илияна Йотова 180 години по-късно имаме потребност от мощни хора - освен водачи, а водачи, и е пораженчество да мислим, че сме изпълнили националните цели и нямаме идея.

„ Разделението е поставило тежък отпечатък върху институциите. Клетвите за единодушие са пред камерите, а след това делата ги унищожават и раждат съмнение. Противопоставянето не ражда развиване, омразата не може да сплотява ", безапелационна беше Илияна Йотова.

По думите на вицепрезидента бъдещето на България изисква да кажем почтено по какъв начин ще живеем през идващите години. „ Ще има ли работа и вероятност за младите българи, с цел да спрем „ приключването на нацията "? Ще се оправим ли в реалност с корупцията, която обезверява и плаши предприемчивите хора? Каузата към този момент е да преодолеем нихилизма и недоверието, да изградим единодушие макар разликите ", уточни Илияна Йотова. Вицепрезидентът акцентира, че Дякона участва като икона на всички места към нас - в националната благодарност и в визиите ни за безкрайност.

„ Никой не дръзна през годините да оспори неговия облик, каквато орис сполетя други герои. Мнозина желаят и през днешния ден да го сложат на ревера си като знак за личния си национализъм, в който не имат вяра, само че обичат постоянно да приказват. А имаме право да го назоваваме собствен и наш, в случай че можем да проумеем и осъществим завета за мъжество, всеотдайност, вярата в хората и бъдещето на България ", сподели Илияна Йотова.

След края на тържествената стратегия във връзка годишнината, вицепрезидентът взе участие в шествие до паметника на Васил Левски, където сервира венци и цветя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР