За да бъдат избегнати струпвания на ученици, първият учебен ден

...
За да бъдат избегнати струпвания на ученици, първият учебен ден
Коментари Харесай

Над 706 000 ученици прекрачват прага на 2357 училища. На добър час!

За да бъдат избегнати скупчвания на възпитаници, първият образователен ден ще стартира по друго време за обособените випуски. В учебните дворове ще има обособени зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в учебното заведение.

Достъпът на външни лица до образователните заведения ще бъде стеснен. Полицейското наличие към тях - засилено.

В първия образователен ден изцяло обезпечени с учители са седем области - Габрово, Ловеч, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково и Ямбол.

Свободните позиции за преподаватели в страната са 436. Най-много незаети места има в София-град, Пловдив, Варна и София-област. Най-много се търсят педагози за детски градини, преподаватели по специалности, за целодневна организация на образователната активност, по математика, британски език и начални учители. Ще се търсят разновидности в просветителната система да бъдат включени пенсионирани учители, педагози, които сега не работят като такива, както и студенти от педагогичен специалности.

В първия образователен ден близо 760 учебни заведения посрещат учениците си в главно или отчасти ремонтирани здания. В други 170 заведения ремонтите ще продължат, без да се пречи на образователния развой.

Съгласно метода на просветното министерство за образование в изискванията на пандемия, през тази образователна година решенията ще се взимат на национално, регионално и учебно равнище, като задачата е най-много присъствено образование при най-малък риск за учениците и учителите.

Когато има висок % инфектирани деца - до 10%, или прекалено много инфектирани учители, ще се минава към отдалечено образование.

Последната дума за организацията на образователния развой в условия на пандемия ще е на Министерството на здравеопазването.

В началото на новата образователна година - през месеците септември и октомври, ще бъдат обезпечени и последните 40 000 устройства за възпитаници, нужни за образование в електронна среда.

По данни на Регионалните ръководства на образованието учениците от 22 учебни заведения ще бъдат краткотрайно преместени в други здания поради продължителни ремонтни действия. Най-много са тези случаи в областите София, Стара Загора, Пловдив. Част от ремонтите ще приключат още през октомври, а други ще продължат и през 2022 година.

До средата на месец май 14 класа от 9 Френска езикова гимназия в София ще учат в една от постройките на Националната спортна академия на ул. „ Гургулят “- поради продължаващо създаване на нов корпус с физкултурен салон и главен ремонт на остарялата постройка.

До края на образователната година в други учебни заведения ще се образоват учениците на Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ в София, възпитаниците на 4 образователни заведения в Стара Загора, както и учениците на Професионалната гимназия по селско стопанство в Две Могили.

На добър час, благи възпитаници!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР