За четвърти пореден уикенд тема №1 в падока на Формула

...
За четвърти пореден уикенд тема №1 в падока на Формула
Коментари Харесай

Във Ферари не са доволни от наказанието на Ред Бул

За четвърти следващ уикенд тематика №1 в падока на Формула 1 е тимът на Ред Бул и неговото нарушаване на финансовите правила през 2021 година. Както е известно „ Биковете “ не съумя да се съберат в ограничаването от 145 милиона и бяха санкционирани със 7 милиона, а също така им бе наложено и в допълнение ограничаване на времето, в което ще може да бъде употребен въздушния тунел.
 Хорнър: Наказанието ще ни коства половин секунда на обиколка Хорнър: Наказанието ще ни коства половин секунда на обиколка
Тази глоба остави противниците на Ред Бул относително недоволни, като във Ферари имат вяра, че тя ще има „ минимално отражение “ върху представянето на „ Биковете “ следващата година. Сходна позиция с тази на Скудерията споделиха и от лагера на Мерцедес.
 Мерцедес: Ред Бул преувеличават с определенията за наказването си Мерцедес: Ред Бул преувеличават с определенията за наказването си
„ През последните седмици говорихме доста за това какво може да се направи с половин, един или два милиона повече за развиването на колата. Два милиона евро е огромна сума и ние неведнъж казахме какво мислим по въпроса.

„ Според нас тази сума се равнява на две-три десети на обиколка по-добро показване. Лесно можем да си представим по какъв начин тази разлика се отразява на резултатите от надпреварите, а даже и на шампионатите.

„ Колкото до наказването, ние не сме удовлетворени от него заради две аргументи. Първо ние не можем да си разбираем по какъв начин ограничаването от 10% кореспондира на горепосоченото време. Отделно неналичието на ограничаване на тавана на разноските просто ще разреши парите, които са били отделени за аеродинамични проби да бъдат употребявани другаде. Например в понижаване на тежестта на колата или каквото и да е.

„ Нашето терзание е, че комбинацията от тези два фактора прави резултата на наказването в действителност най-малък “, съобщи спортният шеф на Ферари Лоран Макис пред Sky Italia.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР