За четвърти път и в продължение на три дни пространството

...
За четвърти път и в продължение на три дни пространството
Коментари Харесай

Четвърти "КвАРТал" преобразява "сърцето" на София

За четвърти път и в продължение на три дни пространството сред и към столичните булеварди " Дондуков ", " Мария Луиза ", " Сливница " и " Левски " ще се трансформира културен креативен квартал. Работилници, арт ателиета, музика, танци, изложения, графити и градски турове са единствено част от нещата, които посетителите на тазгодишния " КвАРТал " фестивал ще могат да видят из улиците на остарелия Еврейски квартал в центъра на града.

За първа година някои от улиците ще бъдат пешеходни. Това ще се случи в следобените часове на 14 септември - от 16 до 22 ч. ще бъде неразрешено придвижването на МПС по ул. " Веслец (в частта сред ул. " Екзарх Йосиф " и ул. " Цар Симеон " ) и по ул. " Цар Симеон " (в частта сред ул. " Сердика " и бул. " Мария Луиза " )

Събитието стартира през днешния ден и ще продължи до 15 септември.

 Четвърти
© "КвАРТал "

" Фестивалът е характерно градско събитие. Аз също пребивавам в тази част на града. Има несравним дух. Чувал съм гидове да споделят, че София няма остарял квартал, само че аз не мисля по този начин ", описа за " Дневник " Дойчин Котларов от арт фондацията " ДОМА ", който е един от уредниците на " КвАРТал " -а.

Тази година тематиката на фестивала са хората - локалната общественост, работещите в тази част на града, които са рискували да дойдат и да бъдат дребните мотори към огромните промени, означи Котларов.

Различното в това издание на " КвАРТал " -а е, че няма да има сцена, а събитията ще са разпределени в седем обособени зони, които може да видите тук. Целта на уредниците е по този метод гостите на фестивала да откриват нови пространства.

 Четвърти
© "КвАРТал "

Акцентът в днешния ден е откриването на изложбите на двамата български художници Деян Янев и Калоян Иванов, които ще бъдат показани в галериите " Гешев " и Port.A.

За втората вечер от фестивала уредниците са поканили немския перкусионист и ди джей Никлас Вандт. Неговото творчество е отдадено на смесването на стилове, като по този метод заобикаля обичайните граници в музиката. Той ще се изяви още веднъж в изложба Port.A, а преди него ще свирят музикантите от българската група Puma & The Dolphin.

В неделния ден от 11 ч., на паркинг " Чупа чупс " ще стартира четвъртото издание на Sofia Graffiti Battle, където участниците ще рисуват знаците на столицата. В него ще се включат холандския художник Nash и креативният екип на Love Letters Crew.

 Четвърти
© "КвАРТал "

" Според нас общината не обръща задоволително внимание на празника на София, по тази причина взехме решение да създадем този фестивал ", отбелязваа Котларов и добавя, че последното издание на културното събитие е посетено от към 10 хиляди души. " По някакъв метод и чужденците схващат за него, което е отлично ", споделя още той.

Подробната стратегия на фестивала може да видите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР