За четвърта поредна година "София - европейска столица на спорта"

...
За четвърта поредна година "София - европейска столица на спорта"
Коментари Харесай

Голямо снежно шоу ще бъде проведено тази неделя край София

За четвърта поредна година "София - европейска столица на спорта " и "Мачирски спорт " провеждат Зимен фамилен празник на Витоша. В местността Офелиите над Златни мостове тази неделя, 9 февруари, от 11.30 до 13.00 ч. ще се състоят няколко развлекателни снежни надпревари и интензивности:

- отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни)
- фамилна щафета с шейни
- конкурс за изработка на снежен човек
- съревнование по изтегляне на въже
- конкурс за най-атрактивна визия на шейна
- снежен карнавал

Състезанията с шейни ще бъдат на фамилен принцип с условие за присъединяване на дете и родител(роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 9.30 ч. до 11.30 ч. на обособени пунктове от уредниците. Участието е със лична ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали. Новото тази година е задължението на "Мачирски спорт " експерти да образоват гратис родителите по какъв начин най-правилно да учат сами децата си да карат ски.

Инициативата цели да се избегнат неверните първи стъпки на малчуганите в алпийските дисциплини и по този метод децата да могат бързо и стилно да се научат да карат ски. Наред с това по време на спортния празник ски и ръб учители ще създадат демонстрации и ще оказват помощ гратис на дребните скиори да покачат уменията си.

Майстори в слоупстайла ще покажат майсторство от 11 ч. в построената неотдавна в долната част на по-дългата писта фънзона, където са завършени няколко атрактивни скока и трудности. Сред тях ще бъде и Йордан Мачирски, бакалавър "Специалист по снежни спортове " от НСА "Васил Левски ".

Програмата за Феста планува още голям брой демонстрации, надпревари, занимателни съревнования и викторини. На огромната поляна ще се провеждат игри, борба със снежни топки, изтегляне на въже, конкурс за най-хубава визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на спонтанната сцена и занимателни викторини с доста награди и други

Организаторите са заели специфичен ди джей, който ще забавлява децата до момента в който професионални аниматори ще се грижат за положителното въодушевление и красивата визия на малчуганите. Зимен фамилен празник е отдаден на желанието на хората да живеят интензивно, да спортуват, да се отдават на физически и занимателни занимания през зимата, като се любуват на страстите, които дават природата и планината, допълнени с удоволствието от игрите на снега. Целта е да се стимулират децата да се срещнат и да заобичат зимните спортове и занимания. Голямото снежно шоу Зимен фамилен празник 2020 ще бъде извършено тази неделя на поляната в местността Офелиите на Витоша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР