За часове улиците в централната част на един европейски град

...
За часове улиците в централната част на един европейски град
Коментари Харесай

Софиянци, вземете си лодка. И днес ще вали

За часове улиците в централната част на един европейски град се трансфораха в реки. При пороя нощес в София са се изсипали сред 50-60 л. на квадратен метър. За малко време се повишиха равнищата на няколко реки. Наводниха се жилища. Наводнени са били и коли. Цяло знамение е, че няма потърпевши хора. Трябва ли да благодарим на столичния кмет Йорданка Фандъкова?
Най-сериозна е била ситуацията в региона на НДК. Под Моста на влюбените е имало плуващи коли. Видеа в обществените мрежи демонстрират по какъв начин транспортните средства се пълнят с вода, до момента в който в тях има хора.

Перловската река излезе в сектора при моста на ул. " Шипка ". На терен са всички екипи за разчистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд би трябвало да се почистят шахтите поради предстоящите превалявания следобяд. В момента екипите работят на няколко места - " Лъвов мост ", транспортния тунел, също по този начин в две лечебни заведения работят екипите на пожарната. Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били към 700, като над 430 от тях са били за наводнявания. Има и стотици сигнали за прекратено електричество.

Въпросът е - обикновено ли е при изобилен летен дъжд цяла София да плува във вода? Нормално ли е да няма съответна отводнителна система? Нормално ли е шахтите да не се почистват, да се получава затлачване с отпадъци и при три капки дъжд подлезите да плуват във вода, метрото да спре, а хората да се чудят по какъв начин да спасят покъщнината си? Нормално ли е апартамент в централната част на един европейски град да потъне поради стихия?

нощес, до парк Военна Академия
Posted by Георги Янев on Monday, July 6, 2020
пл. " Славейков "
Posted by Валери Костадинов on Monday, July 6, 2020
ps. ръката ми трепереше, по тази причина е такова видеото
Posted by Milla B. Yoveva on Tuesday, July 7, 2020 Posted by Bangelcheto Bangelov on Monday, July 6, 2020

И аз отново ще попитам - би трябвало ли да благодарим на Столичната община за реакцията? Или би трябвало да се питаме за какво се стига до тук?

Извинете, само че това е срамно.

Срамно е, тъй като София се трансформира във Венеция и при по-малък интензитет на преваляванията. Многократно се появяват фотоси в обществените мрежи към ул. “Граф Игнатиев” - бодил в очите на жителите и черна точка в биографията на Столичната община. Проблемът обаче не е единствено с гафа на “Графа”. Проблемът е, че липсва каквато и да било политика - че всичко се прави постфактум, че се работи през просото. Защото и в най-крайните квартали на столицата шахтите не се почистват, да вземем за пример. И за това неведнъж алармират жителите.

Чия работа е? Моя, ваша? Не, само че за жалост по този начин работи ръководството.

Вземете си лодка, през днешния ден също ще вали.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР