За БСП образованието е основен приоритет. Това заяви кандидатът за

...
За БСП образованието е основен приоритет. Това заяви кандидатът за
Коментари Харесай

София Георгиева: БСП предлага младите хора до 26 години да не плащат данък върху доходите 

За Българска социалистическа партия образованието е главен приоритет. ” Това съобщи претендентът за депутат от листата на “БСП за България ” във Велико Търново София Георгиева в предаването “Актуално от деня ” по БСТВ. 

За свои персонални дела тя дефинира образованието и развиването на Свищов. 

Според нея образованието би трябвало да бъде обвързано с стопанската система. Освен това, с изключение на нарастването на учителските заплати, би трябвало да се усили възнаграждението на докторанти, асистенти, доценти и професори, както и студентските стипендии. 

София Георгиева означи, че в своята стратегия Българска социалистическа партия е заложила доста оферти, ориентирани към младежите. “Младите хора до 26-годишна възраст да не заплащат налог върху приходите. Много постоянно студентите работят, с цел да си оказват помощ, тъй че това ще ги облекчи доста ”, съобщи тя. Подчерта и, че левицата предлага да се усили помощта за майки студентки на 6500 лева, както и въвеждането на еднократна помощ при раждане на първо дете от 500 лева, за второ – 1000 лева И 1500 лева за трето дете. 

Георгиева разяснява, че при срещите си с хората, те означават, че за 7 месеца Българска социалистическа партия е свършила доста в ръководството за тях и правят оценка това, само че и с горест споделят наболели проблеми. 

“Със сълзи на очите споделят, че децата им към този момент са си отпътували и няма да се върнат. Няма по какъв начин да останем безразлични към това, тъй че мислим в тенденция по какъв начин да задържим младежите в дребните обитаеми места ”, описа претендентът за депутат. 

Георгиева означи, че Свищов е един от най-обезлюдяващите градове. Тя вижда обръщането на тази наклонност в плана за основаване индустриална зона с висока добавена стойност, популяризирането на висшето образователно заведение в града и укрепването в транспортните връзки и инфраструктурата в района. 

“Хората от дребните обитаеми места доста постоянно имат единствено един превоз към 8 ч. сутринта и по-късно още един към 9 ч. вечерта. Това значи, че не могат да употребяват здравните услуги съответно, защото в дребните обитаеми места няма аптеки и най-често има единствено един фелдшер, който да се грижи за хората ”, разяснява  Георгиева. 

“Гласувайки с номер 28, хората гласоподават за обществена и сигурна страна, тъй като ние сме поредни, тъй като ние сме безапелационни и тъй като би трябвало да променим нашата страна за по-добро ”, сподели в умозаключение София Георгиева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР