За бременността и раждането се говори много и навсякъде. Всяка

...
За бременността и раждането се говори много и навсякъде. Всяка
Коментари Харесай

Възстановяване след раждане – съветите на лекарите, в които трябва да се вслушаме

За бременността и раждането се приказва доста и на всички места. Всяка edna oт нас, на която й следва това удивително премеждие, се приготвя оптимално с информация и практики, които да улеснят излизането на новото дребосъче на бял свят.

Това, което всички пропущаме измежду вълненията от идното събитие е значимият интервал директно след раждането.

Той, без значение дали сте родили секцио или по натурален път, може да бъде съпроводен с доста дискомфорт – нещо, което не се съчетава добре с безграничната наслада от идването на новия живот.

Когато приказваме за раждане по действен път, посредством секцио, знаем, че ще имаме сечения и шевове, за които след това би трябвало да се грижим до момента в който зарастват.

 новородено бебе iStock

Колкото по-стриктно изпълняваме инструкциите на лекарите за постоянно хидратиране на кожата, мазане с мехлеми с естествени съставки, толкоз по-бързо ще зарасне шевът. Правилните грижи понижават освен размера на белега, само че и по-важно – понижават болката при самото зарастване.

Когато сме решили да раждаме естествено, не сме застраховани против разнообразни по-леки или по-сериозни контузии на меките тъкани. Те също имат потребност от специфични грижи в седмиците след излизането от родилното.

Какво е най-важно да се знае за заздравяването на кожата на тези доста нежни места?

 новородено бебе iStock

На първо място хигиената е от извънредно значение. Избирайте свободни, меки, памучни облекла и долни дрехи, които да не притискат шевовете.

Следвайте прецизно инструкциите на лекарите за постоперативния интервал, с цел да улесните заздравяването.

На всяка цена използвайте хидратиращи мехлеми, с които да поддържате кожата мека. С естествените съставки ще подсилите заздравителните сили на тялото и ще помогнете на кожата бързо да зарасне. Подходящ за такива случаи и за такива нежни места е Theresienoil Med с натурални мазнини и чисти билкови екстракти, създаван по остаряла рецепта към този момент 700 години в Тирол, Австрия. Той е подобаващ за нанасяне по всички елементи на тялото и спомага за попречване появяването на белези – по този начин той е правилен асистент за възобновяване след раждането.

 theresien oil Theresien Oil/Vedra

Колкото до значимия въпрос – естествено раждане или с цезарово сечение и при кой тип раждане възобновяване е по-бързо, отговорът е един.

По-добро от естественото раждане няма, само че в случай че се случи по този начин, че се постанова цезарово сечение или оперативна интервенция по време на естественото раждане, за бързо възобновяване по-късно е извънредно значимо потреблението на подкрепящи артикули , които да оказват помощ за бързото регенериране на кожата, какъвто е Терезиенойл Мед.

Още скъпи препоръки за възобновяване след раждането можете да видите в изявлението на доктор Вецев.



Д-р Иван Вецев приключва приблизително си обучение в ПМГ “Добри Чинтулов” град Сливен, след което през 2004 година записва медицина в Медицински университет – София. Още като студент доктор Вецев стартира интензивно да построява своя професионален опит в областта на опазването на здравето. До дипломирането си като доктор в края на 2010 година доктор Вецев е взел участие в разписването и реализацията на редица здравни акции и планове, ориентирани към обществено значими болести и проблеми в опазването на здравето, като като се изключи че е заемал разнообразни позиции в неправителствени организации, е работил и за фармацевтични компании.

През 2012 година стартира специализация по акушерство и гинекология и концентрира напъните си в построяването си като експерт, на който пациентите могат да доверят здравето си и здравето на своите бъдещи деца. След придобиване на компетентност през 2016 година, до сегашния миг съвместява дейна процедура като акушер-гинеколог и специалист „ Достъп до лекуване “ (Access officer) в най-голямото пациентско обединяване в България – Национална пациентска организация.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР