За Борисов - факт е, че успя да удържи партията

...
За Борисов - факт е, че успя да удържи партията
Коментари Харесай

Вероятността за нови избори е огромна. Какво ще предпочете Борисов - Радев или ПП-ДБ?

За Борисов - факт е, че съумя да удържи партията си след срутва от 2020 година, само че този развой не е завършил и отрицанието към него не е намаляло, най-малко в задоволителна степен, че да може да ръководи независимо или с Движение за права и свободи.
Да, би трябвало да избира сред две " несгоди " - първата е да се оправи с възходящото недоволство в ГЕРБ, че властта им се изплъзва. Няма по какъв начин да ръководи с ПП-ДБ, без да пусне властта, а това значи по-малко благоприятни условия да храни с власт членовете на личната му партия.
Има вид да избра Румен Радев да ръководи със служебни държавни управления или да остави за известно време Денков да ръководи " в оставка ", до момента в който преценя при какви разновидности ще загуби повече власт. Явно при съглашение с ПП-ДБ ще загуби повече власт в сравнение с при сделка с Радев и служебни кабинети. " Магнитски " го тормози, само че по-малко, тъй като е лежащ в сутерен и е в режим турбоатлантизъм. Ще дава всичко, с цел да оцелее финансово, а по-късно и физически..
По-големият проблем от мира в ГЕРБ за Борисов е че последователно разсънва всички тези сили, които стачкуваха през 2020 година, тъй като както демонстрираха Нотариуса, Петьо Еврото - системата, която го крепи на власт, и която персонално поддържа, е гнила до неспасяемост и се разпада. А без прокурори, съдии, Министерство на вътрешните работи, служби - властта на Борисов му е нужна за гаранция за личната цялост.
Ето ви още един мотив за какво при новите разбирателства при ротацията, нито прокуратурата ще пусне, нито службите, нито Министерство на вътрешните работи. Това пък прави оставането в ръководство на ППДБ безсмислено.
Какъв извод си вършиме от горното? Да стартираме с това, че вероятността за нови избори е голяма.
Ако не надделее страха и инстинкта за самозапазване на Борисов. Той е значимия фактор - Пеевски е политически маргинал след съпредседателството в Движение за права и свободи и сривът в утвърждението му - в границите на електоралната тежест на Движение за права и свободи., даже по-малко.
Какво ще избра Борисов - Радев или ПП-ДБ?
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР