За борба с руската агресия Украйна се нуждае от всякакви

...
За борба с руската агресия Украйна се нуждае от всякакви
Коментари Харесай

Германски депутат: Трябва да играем "вабанк" и да въоръжим Украйна с крилати ракети Taurus

За битка с съветската експанзия Украйна се нуждае от всевъзможни средства, които не са неразрешени от интернационалното право, включително и от крилати ракети. Това декларира в изявление за Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) Родерих Кизеветер, народен представител от ХДС и експерт по външнополитически и отбранителни въпроси в партията.
 
Кизеветер е уверен, че Германия такова значимо за защитата на УКрайна оръжие са немските крилати ракети Taurus. " Партньорите на Украйна би трябвало да играят вабанк и да дават на Украйна всичко, което може да употребява в борбата (срещу агресора Русия, бел. ред.) и което е позволено от интернационалното право ", декларира немският политик. 
 

 
Той е безапелационен, че по този въпрос " повече не би трябвало да има червени линии " и акцентира, че крилатите ракети Taurus с далекобойност 500 км могат да са " доста потребна помощ от страна на Германия ". 
Германският народен представител акцентира, че въпреки и Германия да няма доста от тези високоточни ракети (при закупени 600, 150 са в подготвеност за приложимост, бел. ред.), то те биха могли да донесат на Украйна ограмна добавена стойност и да разрешат ВСУ да нанася удари по съветската военна инфраструктура надалеч зад линията на фронта. 
 
Справка
Ракетите Taurus са аналог на английските Strom Shadow, само че тяхната далекобойност е много по-голяма - 500 км. Taurus KEPD е авиационна крилата ракета " въздух-земя " с огромен обхват, предопределена за нанасяне на високоточни удари и разрушение на мощно предпазени цели, включително командни центрове, скрити подземен. Бойната й глава тежи 481 кг.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР