За бившия лидер на БСП и председател на Партията на

...
За бившия лидер на БСП и председател на Партията на
Коментари Харесай

Станишев обяви за грешка на БСП участието на Нинова в кабинета

За някогашния водач на Българска социалистическа партия и ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев присъединяване на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в държавното управление е политическа неточност на Българска социалистическа партия. Двамата от години са в спор, а предишния септември тя съумя да го в профил от необятното управление на партията - Националния съвет.

" Лидерите на " Демократична България " и на " ИТН " не се ангажираха директно, с цел да запазят известна отдалеченост и да могат да слагат условия и да упорстват за своите цели. Докато слагането на Нинова в подчинено състояние на Петков не е преференциално за Българска социалистическа партия. Още повече че по време на договарянията доста от алените линии на Българска социалистическа партия бяха замъглени и нямам доверие, че ще се осъществят. Например настояването лечебните заведения да не са търговски сдружения или във връзка с атомната енергетика ", сподели Сергей Станишев пред БНР.

Според него казусът не е, че Българска социалистическа партия влиза във властта, а че влиза от слаби позиции, след четири изгубени парламентарни избора и с 10% поддръжка. По думите му Българска социалистическа партия няма да има куража и ресурса да отговори на огромните обществени упования на хората, макар че Корнелия Нинова е дала обещание, че партията ще бъде поръчител за обществена правдивост.

" Виждам и една друга уязвимост в ръководството. Почти всички ресурсни браншове са съсредоточени в една политическа партия - " Продължаваме промяната ". Това не е добре за салдото на обединението и за чувството на другите субекти. Например Българска социалистическа партия сякаш получава гръмки като названия министерства, само че те са изпразнени от наличие. Без задоволителен запас и принадлежности за правене на политика. Те са трансферирани или към Министерския съвет, или към новото Министерство на нововъведенията и растежа ", счита Станишев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР