За безсънните нощи и неизплаканите сълзиЕдно лекарско чудо развълнува не

...
За безсънните нощи и неизплаканите сълзиЕдно лекарско чудо развълнува не
Коментари Харесай

Историческа операция в Майчин дом

За безсънните нощи и неизплаканите сълзи

Едно лекарско знамение развълнува освен България, само че и целия свят. Лекари от профилираната болница " Майчин дом " извадиха 55-килограмов израстък от пациентка. В медицинските издания се загатва единствено за 2 сходни случая - в Бразилия и Нигерия, споделя Нова тв.

" Това е резултат на дълготраен труд и опит, който имаме през годините. Неслучайно " Майчин дом " е болничното заведение с най-вече гинекологични интервенции в България. Свикнали сме да се изправяме пред провокации ", съобщи акушер-гинекологът доктор Алън Начев.

Операцията е траяла към 3 часа и половина. След това пациентката е прекарала една седмица в реанимация. 

" Понякога границата сред живота и гибелта е доста тънка, по тази причина би трябвало да сме готови доста добре. Страхът се преодолява с времето, с уменията и знанията. За да бъде сполучлива интервенцията, работиха доста хора ", сподели акушер-гинекологът доктор Весела Карамишева.

Тя съобщи, че пациентките в България не вървят на профилактични прегледи, а единствено когато имат недоволства. Тя моли към българките да стартират да посещават гинеколог още от ранна възраст. Д-р Начев добави, че едно посещаване годишно е задоволително за положителната профилактика.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР