За безпрецедентно изчезване на проектнатадокументация алармират от Министерството на младежта

...
За безпрецедентно изчезване на проектнатадокументация алармират от Министерството на младежта
Коментари Харесай

Спортното министерство алармира за изчезване на важна документация

За невиждано изгубване на плановата документи сигнализират от Министерството на младежта и спорта (ММС). Това е открито след инспекция, назначена от министър Радостин Василев . А до нея се е стигнало след сигнали за вероятни злоупотреби .

Проверяван е план за финансово подкрепяне на БФС от 2014 година Той е по стратегия на Спортното министерство за осъществяване на семейства на интернационалните спортни надпревари в България, възложен от Български футболен съюз (БФС) на Министерството на младежта и спорта  на 18 декември 2014 г. В тази връзка има съществени подозрения за незаконосъобразни дейности от страна на чиновници на ММС, позволили изгубването на плана, който е неразделна част от контракта, подписан сред ММС и БФС, за даване на целеви финансови средства в размер н а 818 000 лв. за организация и осъществяване на Европейско състезание за юноши до 17 година през 2015 година, оповестяват от министерството  

С цел безспорна гласност, бистрота, правомерност и премахване на непорочни практики, осъществени в ММС, неотложно ще бъдат сезирани способените държавни органи за определяне на обективната истина , се споделя още в известието.

От спортното министерство изясняват, че планът се финансира отчасти от тях и съставлява неразделна част от контракт , подписан сред Министерството на младежта и спорта и Български футболен съюз, за даване на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и осъществяване на Европейско състезание за юноши до 17 година сред 6 май и 22 май 2015 година в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. 

По този контракт са предоставени средства по Програма „ Спорт за високи достижения “ – Домакинства на надпревари и шампионати от МСК през 2015 година Предложеният план за финансово подкрепяне е утвърден и отчасти финансиран.

На  28 октомври 2019 година, след серия от журналистически следствия, със заповед е стартирана инспекция от ММС, включваща този контракт и план. Работната група е изготвила отчет и допълнение към него, с които се открива, че БФС следва да възвърне средствата в размер на 142 766 лева по сметката на ММС, касаещи контракта и плана към него. ММС е подало искова молба в Софийския градски съд и е формирано дело от 2020 година

Към сегашния миг ММС не е в положение да възобнови инспекцията по горепосочения план, защото липсва плановата документи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР