За бързото укрепване на моста над река Искър при Червен

...
За бързото укрепване на моста над река Искър при Червен
Коментари Харесай

Укрепват моста в Червен бряг след финансиране

За бързото подсилване на моста над река Искър при Червен бряг ще се кандидатства за финансиране от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди. Това сподели през днешния ден регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.
Той посочи, че от 23 октомври т.г., след компрометирането на оборудването, е оповестено отчасти бедствено състояние в община Червен бряг и са направени съответни огледи на моста от експерти.

Областният шеф чака от кмета на Червен бряг да приготви нужните документи за кандидатстване за финансиране на избавителните работи.

По думите на Петров към този момент са взети ограничения незабавната здравна помощ и хората на хемодиализа да бъдат обслужвани от Кнежа и Плевен. Създава се организация по обходни направления от понеделник да пътуват учебните рейсове и да се възстановят образователните занятия в общината.

Петров добави, че авариралият мост е общинска благосъстоятелност. Той посочи, че положението на мостовете, които са държавна благосъстоятелност, се ревизира всяка година. В момента в компрометирано положение е мост при село Козар Белене, посока Левски, за който област Плевен е кандидатствала за финансиране.

На 30 октомври т.г. следва съвещание на Областния щаб по отношение на подготовката за зимното разчистване и тогава още веднъж на кметовете ще се подсети да ревизират положението на общинските мостови уреди, сподели Мирослав Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР