За балотажа в неделя има недостиг от 140 машини за

...
За балотажа в неделя има недостиг от 140 машини за
Коментари Харесай

140 машини не достигат за балотажа в 23-ти МИР

За балотажа в неделя има дефицит от 140 машини за гласоподаване в 23-ти Софийски изборен регион. Причината е, че устройствата са развалени, оповестява фирмата-доставчик „ Сиела Норма “.

За да бъдат ремонтирани машините, фирмата изиска позволение да внесе в склада свои принтери, само че ЦИК отхвърли това искане и реши, че ще бъде понижен броят на секциите с по две машини.

Така с 2 машини ще се гласоподава единствено в половината секции в 23-ти изборен регион.

В останалите СИК машините ще са по една. Заместник-председателяj на ЦИК Емил Войнов изясни пред сътрудниците си от Комисията:

" В момента в 23-и МИР има 600 секции с машинно гласоподаване, от които 327 са с по 2 машини. Или, в случай че приемем, че над 389 гласоподаватели – единствено там да има по две машини, това ще бъдат тъкмо 187 секции, ще могат да бъдат снабдени с по две машини. Да изпратим писмо на „ Сиела Норма “, с което да ги уведомим, че единствено за 187 секции да бъдат готови по две машини, да им изпратим листата с тези секции “.

ЦИК ще изиска информация от „ Сиела Норма “ от какво естество са повредите по машините, което е причина да не стигнат устройствата. Комисията към този момент изпрати за балотажа в неделя 80 машини по-малко за секциите зад граница по отношение на тези от вота две в едно, който отмина.   
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР