За България ще е убийствена позиция да се съгласим на

...
За България ще е убийствена позиция да се съгласим на
Коментари Харесай

Илхан Кючук: За България ще е убийствена позиция да се съгласим на Шенген само по въздух

За България ще е убийствена позиция да се съгласим на Шенген единствено по въздух. Това съобщи пред БНР евродепутатът от " Обнови Европа " Илхан Кючюк.

" Това ще бъде съществено оттегляне от националната ни позиция, изграждана толкоз години. "

Според него може да се приказва за разчупване на позицията в Австрия, само че то не дава отговор на " изковаваната " с години позиция на България и Румъния, а частичното приемане на двете страни не покрива упованията на техните жители.

" Крачка е, само че би трябвало да има явен период, пътна карта - да се знае по кое време тъкмо България и Румъния ще бъдат пълноправни членове на шенгенското пространство. Това не може да бъде сериозната позиция. Натискът би трябвало да бъде доста мощен. "

Позицията на България е солидна от позиция на свършена работа, счита Кючюк. Той уточни още, че е чувал " доста обикновени разкази от австрийски политици " да се разберем с Турция по въпроса с мигрантския напън.

Запитан за какво се упорства за засилен граничен надзор сред България и Румъния и Румъния и Унгария, Илхан Кючюк посочи, че това е " най-чувствителният съставен елемент " и би задръстило процеса на обработка на данни и информация.

Заплахата за унгарско несъгласие, което да се причисли към запасите на Нидерландия и Австрия, той изясни с сензитивната за Будапеща тематика за таксите върху съветския газ.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР