За България, която е във валутен борд, няма да настане

...
За България, която е във валутен борд, няма да настане
Коментари Харесай

Красимир Стойчев и Ивайло Пенчев: Ако утре въведем еврото, драма особена няма да има

За България, която е във валутен ръб, няма да настане никаква драма след въвеждането на еврото. Това мнение изрази предприемачът Красимир Стойчев в предаването "Тази неделя ".

Според него ще има спестовност на пари от транзакциите, които сега всеки българин обръща лев-евро и евро-лев, както и спестовност от свръх лихвите, които заплаща българската стопанска система за това, че една непозната банка в и се финансира на 0%, а по-късно начислява в България валутен риск и поставя 1-2% от горната страна.
"Всичко това ще изчезне, ще остане политически риск, само че финансовият ще изчезне. Транзакционните разноски ще изчезнат. Това са милиарди, които ще се икономисат, в случай че ние влезем в еврозоната ", уточни Стойчев.
"Ако на следващия ден въведем еврото, драма особена няма да има ", счита и предприемачът Ивайло Пенчев, само че съгласно това е отделяне от паричната политика на суверенитет.

По думите на предприемача, страните в Европейски Съюз са изгубили суверенитета си. Правото на Европейски Съюз има преимущество пред правото на страната, уточни като образец той.

"ЕС, по този начин както е тръгнал, ще се разпадне от единствено себе си и няма потребност ние да излизаме от него ", разяснява Пенчев.

"За да бъде благополучен и богат, българският народ би трябвало да си икономиса разноските, когато страната. Всички ние сме натоварени от измислени суапове на заеми левове евро ", съобщи Красимир Стойчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР