“За България е важно да има правителство, за да влезем

...
“За България е важно да има правителство, за да влезем
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Трябва да има правителство заради Еврозоната и Шенген, но не кабинет на всяка цена

“За България е значимо да има държавно управление, с цел да влезем в Еврозоната на 1 януари 2024. година Трябва да запретнем ръкави, с цел да влезем в Шенген, вместо да търсим кой е отговорен за ветото. Но не може да има ръководство непременно. Не сме Реформаторския блок, с цел да вършим подобен завой. ”

Това съобщи в утринния блок на Нова тв депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев.

Той удостовери тезата на Демократична България, че изборите са най-лошия вид всред останалите, които също са неприятни, че Демократична България няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, без значение дали ще бъде препоръчан кабинет със “сламени специалисти ”, които обаче ще бъдат следени от Бойко Борисов и че за неговата групировка най-желаният вид е реализация на втория мандат на Политическа партия и кабинет на малцинството. Мирчев не знае какви са опциите за третия мандат, само че позволи, че той може да бъде даден и на Демократична България.

Депутатът напомни, че Демократична България е предизвестила ГЕРБ да не разрушават евентуалните благоприятни условия за разговор с внезапни промени в Изборния кодекс, само че се е случило противоположното - невиждана смяна в изборното законодателство. “Хартиената коалиция извърши мародерство с Изборния кодекс, даже пробното електронно отдалечено гласоподаване беше анулирано, а машините за гласоподаване бяха превърнати даже не в принтери, а в калкулатори. Хартиената коалиция извърши закононарушение против свободния избор ”, безапелационен е Ивайло Мирчев.

По мотив импортирания в петък в Народното събрание от “Демократична България ” законопроект, който разрешава на държавното управление да поеме оперативния надзор над “Лукойл Нефтохим Бургас ” Мирчев изясни, че няма да има проблем - нито софтуерен, нито като цени на продукцията, в случай че рафинерията реши да смени съветския нефт “Уралс ” със сорта “Брент ”. И преди войната в Украйна бургаската рафинерия е работила с “Брент ”, а и в този момент тя купувала на цените на модифициран “Уралс ”, не на “Брент ”.

Депутатът подсети, че в Германия и Италия към този момент са създали това, което България би направила с предлагането на Демократична България. “Когато италианското държавно управление разбра, че “Лукойл ” договаря с американски вложител за рафинерията си в Италия, споделиха “стоп - има риск за енергийната сигурност ”, сподели Мирчев. И подсети, че страната има златна акция в сдружението, само че представителят ѝ в него е обслужвал съветския, а не българския интерес.

“Ние би трябвало същински да си защитим интереса. Да не разрешаваме да ни рекетират. Припкаме като булонки след тях да им угаждаме за всяка волност ”, сподели Мирчев. Според него държавното управление е можело да направи най-малко като в Румъния в отговор на претенциите на “Лукойл ” - да извърши проверка на сдружението за 6-10 години обратно.

“Не може която и да е компания - съветска, американска и прочие, да ни рекетира на конференция по какъв начин тя щяла да затвори, в случай че не се съгласим на нейните условия. Оперативният надзор над бургаската рафинерия значи, че ще си продаваме петрола тук и облагите ще влизат в нашата хазна, а не в швейцарски, в дубайски компании и в последна сметка в “Лукойл ”, сподели Мирчев. А за остатъчните артикули, които няма да може да се изнасят, в случай че са създадени с съветски недопечен нефт, настрана ще може да се договаря за дерогация с Европейска комисия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР