За България членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална

...
За България членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална
Коментари Харесай

Радев: Целта на въвеждане на еврото е българите да живеят по-добре

За България участието в еврозоната и Шенген е стратегическа национална цел . Нейното реализиране би трябвало да бъде проведено по метод, по който нашата стопанска система да се впише най-добре в процесите на общия европейски пазар. Постигането на това участие е логически подобаващ свършек на процеса на нашата европейска интеграция.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на конференцията “България по пътя към еврото ” .

Радев сподели, че видяно в исторически, културен и географски проект България постоянно е била значима и неделима част от Европа . Той добави, че стокообменът и вложенията в страната са с останалите страни-членки на Европейски Съюз.

“Ако продължаваме с тези темпове на продан до 3 години този продан ще надвиши 20 милиарда евро ”, означи той.

Държавният глава означи, че в последно време в България се внушава, че присъединяване в еврозоната е въпрос на политическа воля . “Не е единствено на политическа воля. Членството в еврозоната е комплициран и изчерпателен развой. Този развой желае всеобхватна работа, бистрота и на първо място доста доверие ”, акцентира Радев.

Той означи, че разноските за най-неотложните човешки потребности у нас са най-големи. Радев е безапелационен, че задачата на въвеждане на еврото в страната е българите да живеят по-добре и стопанската система ни да е по-конкурентоспособна.

Държавният глава прикани партиите, на които им престои да се включат в предизборна акция : “Не единствено политическо говорене, би трябвало да се мисли за действителните дейности ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР