За баба Елена се грижи 98-годишната й сестраОбича да си

...
За баба Елена се грижи 98-годишната й сестраОбича да си
Коментари Харесай

100-годишната баба Елена от Банско не признава диети, грижи се за 98-годишната си сестра

За баба Елена се грижи 98-годишната й сестра

Обича да си хапва от всичко, в никакъв случай не пропуща нещо сладичко за десерт

Столетница от Банско не признава диети и се храни разнообразно.

Елена Мацурева, която на 26 февруари отпразнува своя древен празник, е в отлична форма с помощта на разнообразно хранене и деен метод на живот.

" Много е значимо един възрастен човек да се храни пълноценно. Баба Елена в никакъв случай не е разбирала тези диети, за които й споделят младите. Когато някой й каже, че не може да яде, тъй като е на диета, тя го поглежда учудено и му отвръща, че с цел да е здрав, би трябвало да се храни постоянно. И всички стартират да ядат ", разкри с усмивка пред " България Днес " кметът на Банско Стойчо Баненски. По негови думи вековната жена в никакъв случай не пропуща да си хапне десерт, откакто се навечеря, защото сладкото я прави същински щастлива.

 Баба Елена се усеща добре / Снимки: Община Банско

Баба Елена се усеща добре / Снимки: Община Банско

Кметът на Банско разкрива още, че за столетницата се грижи нейната сестра, която е единствено две години по-малка от нея. Всички чакат 98-годишната жена скоро да догони баба Елена и още веднъж дружно да отпразнуват още един древен празник.

 Винаги ще помни юбилея си

Винаги ще помни юбилея си

" Двете баби са същинско ентусиазъм за всички поданици на Банско. Имали сме не малко столетници до момента, само че двете са доста лъчезарни и постоянно можеш да ги хванеш за приказка за живота. Съветите са им скъпи, а имат и неповторимо възприятие за комизъм макар възрастта си. Смеят се една на друга и употребяват самоирония, което рядко се вижда у старите хора ", споделя Стойчо.

Баненски показа, че баба Елена постоянно има потребност от помощ, до момента в който върви, и мъчно изкачва стълбите, само че обичаната й сестра в никакъв случай не я оставя сама. Възрастните дами постоянно са дружно в сложните моменти и дружно честват всеки мотив и празник.

" Не всеки ден имаме достойнството да познаваме столетник! Този рожден ден е мотив за горделивост и житейска наслада. Поради тази причина за празника на Елена взехме решение да организираме малко празненство. Събрахме фамилията й дружно с децата и внуците й, след което й поднесохме дарове - хубав букет с цветя, грамота и сметанова торта ", споделя Стойчо, който желае на 100-годишната жена доста здраве.

" Моят съвет за дългоденствие е мир, обич и съгласие ", безапелационна е баба Елена точно на вековния си празник./ " България Днес "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР