За Армията е много по-сложен проблема със стадиона в Борисовата

...
За Армията е много по-сложен проблема със стадиона в Борисовата
Коментари Харесай

Инджов: Към момента нов стадион Българска армия е невъзможен

" За " Армията " е доста по-сложен казуса със стадиона в Борисовата градина. Сами знаете, че предвижданията в новия общ организационен проект не са удобни за стадиона. Нашият проект все още не може да бъде осъществен. Невъзможен ". Това разгласи единият от притежателите на ЦСКА Юлиян Инджов след срещата със спортния министър Радостин Василев и представител на " Сердика спортни парцели " в ММС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Инджов изрази вяра, че работна група сред трите страни бързо ще откри решение на казуса. " Има прогрес в връзките на страната към спорта въобще и се надяваме в най-скоро време това да проличи и всички ние да разберем за ограниченията и решенията, които новия кабинет ще одобри за развиването на спорта въобще. Ще се изготви работна група, тристранна - представители на ЦСКА, представител на " Сердика спортни парцели " и представител на ММС, която да прегледа досегашната обстановка и да излезе и да предложи решение на казуса до 15 януари. За мен решенията на ММС би трябвало да са кардинални, цялостна тактика за футбола и освен. Да се обясни стадионите държавни ли ще бъдат, частни ли ще бъдат. Кой ще заплаща издръжката на стадионите, кой ще ги построи тези игрища? В момента собствеността на стадионите е друга - в Пловдив са общински ", сподели Инджов след срещата, на която участваха още синът на Гриша Ганчев - Данаил, както и юристът на " алените " Станислав Трендафилов.

" За " Армията " е доста по-сложен казуса със стадиона в Борисовата градина. Сами знаете, че предвижданията в новия общ организационен проект не са удобни за стадиона. Предвижданията в този проект са единствено за ремонт на стадиона, т.е. страната като притежател може да направи примерно едни навеси на трибуните, само че това няма да удовлетвори изискванията на ФИФА и УЕФА за осъществяване на интернационалните мероприятия. Нашият проект все още не може да бъде осъществен ", добави той.

" Държавата имаше ангажимент да предложи в общото сдружение парцел със строителни бумаги, за момента не могат да се извадят каквито и да било строителни бумаги за " Българска войска ", с изключение на да изградим навеси или да пребоядисаме стените, което не е в концепцията на един частен вложител. Невъзможен (е все още нов стадион). Работната група би трябвало да откри метод това да се случи, с цел да има въобще публично-частно партньорство сред ЦСКА и Сердика спортни парцели ", сподели още Инджов.

" Грешно е да се приказва за наем, парите, които ние трябваше да плащаме, трябваше да се връщат под формата на вложения в стадиона и Панчарево. За нито един от двата обекта нямаме строителни бумаги и ние не можем да си осъществим проекта ", приключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР