За Ангел Кодинов 2019 година беше може би най-успешната в

...
За Ангел Кодинов 2019 година беше може би най-успешната в
Коментари Харесай

Ангел Кодинов пред Sportal.bg: Първата ми цел е класиране за Токио, след това финал

За Ангел Кодинов 2019 година беше може би най-успешната в неговата кариера. Националът ни по кану-каяк завоюва два бронзови медала на едноместно кану на Световното състезание за младежи под 23 години, а по-късно се окичи и със сребро на 500 метра едноместно кану и на Световното за мъже. Логично тези оценки му донесоха и премията Спортист №1 на Пловдив за 2019 година

Заради пандемията от COVID-19 в кану-каяка през 2020 година се организира единствено един огромен интернационален старт – Световната купа в Сегед. Там 23-годишният пловдивчанин приключи втори на 500 метра едноместно кану, само че упоритостите му за олимпийската 2021 година са огромни. Екип на Sportal.bg посети Кодинов на Гребната база в Пловдив, с цел да научи повече детайлности за неговите цели, по какъв начин се бори с пандемията и други забавни тематики.

" Цялостно бях на тази купа, с цел да ревизира по какъв начин са противниците и какво е моето положение. Доволен съм от представянето ми, можех да се показва малко по-добре на 1000 метра, само че въпреки всичко споделих, че това е просто един тест ", съобщи Кодинов в изявление за Sportal.bg .

За него идващото огромно съревнование ще е олимпийската подготовка, която по първични данни е планувана за май месец: " Сега задачата ми е да печеля олимпийска квота. Започвам целеустремен проект за подготовка 6 месеца обратно. "

Кодинов счита, че пандемията го е върнала много обратно в подготовката: " Мен персонално пандемията ме принуди да остана към 20-ина дни напълно у дома. След това ни бяха обезпечили достъп до гребния канал, с цел да мога да влизам във водата. Пандемията ме върна много обратно. "

Младият кануист не е удовлетворен от отлагането на Олимпийските игри с една година, само че се надява следващата година към този момент всичко да върви по проект: " Надявам се всичко да мине по проект, квалификациите да се проведат през 2021 година Мисля, че щом един път съм го направил, ще мога да го направя още един път.

Смятам, че възможностите ми да се показва по-добре в Токио от Рио са много по-големи. Целта ми към този момент е к.асиране за самите Игри, по-късно край и там каквото стане. "

Цялото изявление с Ангел Кодинов може да намерите във видеото!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР