За агресивно куче без намордник увеличаваме десетократно санкцията от 100

...
За агресивно куче без намордник увеличаваме десетократно санкцията от 100
Коментари Харесай

Готвят солени глоби за стопани на кучета без намордник

За нападателно куче без намордник усилваме десетократно глобата от 100 на 1000 лева и облекчаваме наредбата за разхождане с мотив за дребните породи. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред публицисти.

В момента санкцията за куче без мотив и без намордник е 100 лева

Новите оферти са за куче, което е над 5 кг., глобата да бъде 300 лева, а за нападателно куче без намордник да се усили десетократно глобата от 100 на 1000 лева

" Предвидили сме увеличение на глобата за разхождане на кучета в детски площадки или неразрешени от общините за това места ", означи Атанасова.

Според нея дребните породи кучета не са толкоз рискови и не биха могли да атакуван човек, тъй че да причинят междинна или тежка щета, или гибел. " В момента законът в неговите разпореждания наложително е разпоредил всички породи кучета да са с мотив. Ние облекчаваме наредбата във връзка с напълно дребните породи, само че предлагаме по-категорични ограничения за по-големите и по-обществено рискови породи ", добави Атанасова.

Тя разясни, че наредбите, които ГЕРБ предлага има редица изключения. " Например няма да се постановат санкции за притежатели, в случай че разхождат кучетата си в обособените за това места и алеи. Няма да се постановат санкции за притежатели на кучета, в случай че те ги употребяват при лов или отвън урбанизирани територии, в случай че кучетата охраняват стада или за киноложки изложения ", добави депутатът от ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР