За 8 минути е изгорял из основиавтобусътна автомагистрала Струма, в

...
За 8 минути е изгорял из основиавтобусътна автомагистрала Струма, в
Коментари Харесай

Две години от катастрофата на „Струма“, в която загинаха 45 души

За 8 минути е изгорен из основиавтобусътна автомагистрала " Струма ", в койтозагинаха45 души. Утре се навършват тъкмо две години от един от най-големите произшествия, случвали се в страната ни.



Към днешна дата следствието е завършило. Основната версия е човешка неточност.

23 ноември 2021 година малко преди 3 часа през нощта рейс, в които има повече от 50 пасажери, самокатастрофира на Автомагистрала „ Струма “, а по-късно избухва в пламъци.

В рейса са и родственици на Камуран. Включително 16-годишният му наследник - Елмедин.
„ Снахата и моето дете починаха, а брат ми е един от избавените “, сподели Камуран Паязитовски.

Разследването за нещастието завършва безусловно месеци след случилото.

Човешка неточност е главната версия на проверяващите. Според експертиза водачът е карал със 108 км в час по време на конфликта, при позволени 90 км в час.

„ Времето, в което той е видял мантинелата и се е опитал да реагира е единствено 1,8 секунди, което е незадоволително и не е могъл да реагира поради тази висока скорост “, съобщи представителят на Националната следствена работа (НсЛС) Мариан Маринов.

Според проверяващите рейсът се е възпламенил за минути.

Адвокатът на част от фамилиите на починалите и потърпевшите счита, че виновността не е единствено на водача.

„ Всичките знаци, които ги е нямало и не са били построени, както дотрябвам пътната настилка, която е заблуждавала водача, че би трябвало да влезе в отбивка, а той си е мислил, че това е завой. Това е главната причина за настъпилия случай “, сподели юрист Николай Димитров.

Дали всичко в сектора е било изрядно в нощта на случая, от Пътната организация не дадоха отговор съответно.

„ За тежкия пътен случай на Автомагистрала " Струма " от 23 ноември 2021 година способените институции за определяне и изговаряне на аргументите за случая са правораздавателните органи “, оповестяват от АПИ.

Но обявиха, че след случилото се са направени редица промени. А на фамилиите на потърпевшите и починалите към този момент е платено обезщетение от застрахователите, което възлиза на към 81 000 евро. И до момента в който околните чакат цялата истина да излезе, то им остава вярата, че животът ще победи гибелта. Няколко месеца след нещастието, огромният брат на починалия Елмедин става татко на дребния Елмедин.

„ На него го кръстихме, с цел да може най-малко малко да ни успокоява “, сподели Камуран Паязитовски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР