За 63-годишния мениджър това не е безпочвен въпросШефът на Apple

...
За 63-годишния мениджър това не е безпочвен въпросШефът на Apple
Коментари Харесай

Пенсионира ли се Тим Кук? Призна, че подготвя свой наследник в Apple

За 63-годишния управител това не е неоснователен въпрос

Шефът на Apple желае да види кадър на компанията в ролята на предстоящ CEO
(снимка: Tim Cook / X)

Тим Кук, основният изпълнителен шеф на Apple, не е оповестил, че ще се пенсионира, само че въпросът за неговия правоприемник отпред на най-голямата ИТ компания стартира да става настоящ. Темата бе наранена и в 45-минутно изявление на Кук с английската певица Дуа Липа в подкаст на BBC.

Като цяло, диалогът беше фокусиран върху биографични обстоятелства и полемики за трендовете в развиването на софтуерната промишленост, само че апропо Тим Кук призна, че приема съществено процеса на подготовка на собствен правоприемник отпред на Apple и, че би желал да види някой от компанията в тази роля.

За 63-годишния управител на ИТ колоса от Купертино това не е неоснователен въпрос, само че в това време той съобщи, че към момента няма да се пенсионира. Въпреки това Тим Кук счита, че би трябвало да приготви промяната си, даже единствено поради непредсказуемостта на житейските условия.
още по темата
„ Ние сме компания, която има вяра в осъществимостта на образованието на кадрови запас, тъй че създаваме съответните проекти доста в детайли ”, изясни Тим Кук, който наследи на поста CEO създателя на компанията Стив Джобс, умрял след тежко заболяване през есента на 2011 година

Когато домакинът на подкаста попита Кук дали е подготвен да уточни своя правоприемник, той отхвърли да назове съответно име. Неговите отговорности включват подготовката на няколко водачи, на които може да бъде поверено ръководството на компанията, а в случай че се стигне до избор на идващ изпълнителен шеф, самият Кук желае той да бъде “роден ” в Apple.

Ролята на Тим Кук, сподели той за себе си, е да даде на борда набор от претенденти, от които да бъде определен нов основен изпълнителен шеф. В същото време шефът на Apple добави, че не може да си показа живота без тази компания и би желал да продължи да работи за нея.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР