За 6-ти пореден ден в Димитровград са отчетени завишения на

...
За 6-ти пореден ден в Димитровград са отчетени завишения на
Коментари Харесай

В Димитровград отново са отчетени завишени норми на серния диоксид

За 6-ти следващ ден в Димитровград са регистрирани повишения на нормите на серен диоксид над позволените стойности. Хората не престават да задават въпроса „ Кой замърсява Димитровград? “, откакто нарочената за главен замърсител на въздуха в града Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ повече от две седмици е спряна от активност. Димитровградчани още чакат отговор от институциите за следващото превишение на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух и покрива ли се съзнателно същинският замърсител на града.

Според специалисти е забавен и фактът, че другата обичайно обявявана за „ провинен “ за мръсния въздух в целия район Топлоелектрическа централа „ Брикел “ също не работи.

За през днешния ден е очакван митинг на чиновниците на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “. Те възнамеряват да блокират изхода от Димитровград към Стара Загора с апел: " Не убивайте българската енергетика ".

От Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ оповестиха, че са изпълнили изискванията, които са сложени от РИОСВ-Хасково в наложената им преди близо 2 седмици насилствена административна мярка. За това по надлежния ред още през предходната седмица е известена и РИОСВ-Хасково.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР