За 6,11 лв. народен избраник може да хапне първо, второ

...
За 6,11 лв. народен избраник може да хапне първо, второ
Коментари Харесай

Уж парламентът ни демократичен, а цените в стола - социалистически

За 6,11 лева национален фаворит може да хапне първо, второ и трето за обяд

Макар и радетели /поне на думи/ за народна власт и европейски полезности, родните депутати избират соца на другаря Тодор Живков, когато стане въпрос за цени на манджата в парламентарния ресторант. Родените в средата на предишния век национални избраници могат с носталгия да си спомнят младостта, тъй като единствено по това време у нас можеше да се яде на такива цени.

Оказва се, че един народен представител със заплата към 6 хиляди лв. може да обядва с тристепенно меню за … 6,11 лв.. За първо може да си избере чорба топчета – 1,44 лв., след това да продължи със свинска пържола с топено сирене и гъби – 3,64 лв., три филийки самун /ти на българина дай самун, споделяше техният сътрудник бай Ганьо/ х 0,11 лв. и за десерт – мляко с ориз за 0,77 лв..

Както е известно на изстрадалия и по принцип не обичащ да гласоподава български народ, цени, които стартират с нула у нас съвсем няма. И една вода да пуснеш в публичната тоалетна ти желаят най-малко левче.

Но когато и ножът, и хлябът са в твоите ръце, можеш да си създаваш каквито искаш привилегии.

Прословутото депутатско кюфте коства 1,28 лева и е 75 грама.  Тараторът е 1,37 лева, класическата гръцка мусака - 3,20 лева Салата от алено цвекло – 83 ст., огретенът – 1, 91 лева, пълнените чушки – 1, 92 лева и така нататък, оповестява Ретро.

Ако имаше бензиностанция за депутати, литър бензин несъмнено щеше да е 20 стотинки, дизелът - 26, а токът и газта напряко без пари – бонус от народа!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР