За 51-ви пореден ден протестите срещу правителството на Бойко Борисов

...
За 51-ви пореден ден протестите срещу правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Протестите и контрапротестите продължават с пълна пара! Гледайте най-интересното НА ЖИВО

За 51-ви следващ ден митинги те против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев не престават. Хиляди се събраха на жълтите павета, с цел да изискат рестарт на системата и завършек на паралелната страна, чиито конци, съгласно хората по площадите, дърпат Ахмед Доган и креатурата му Делян Пеевски.

В същото време довечера отново има контрапротест, който се организира до Румънското посолство. Идват граждани,  които желаят да се подпишат в подписките, които уредниците пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Румен Радев (защото разделял нацията), а другата против блокирането на основни кръстовища в столицата

Хората на жълтите павета сега слушат изявления на редица персони от спонтанната естрада ( вижте настоящи видеа долу ). Всички те зоват освен за оставки на кабинета и Иван Гешев, само че и за следващи следствия и затвор. 

Остават блокадите на трите основни кръстовища в центъра – на пл. Независимост, при Софийския университет и Орлов мост.

От през днешния ден в столицата работи нова организация на придвижването на градския превоз в засегнатите от митинга сектори.

2 септември идва, гответе се, бели облекла или тениски с надписи „ Мутри, вън ”. По-важното е всеки да бъде подготвен, да приказва самичък със себе си, да си каже: мен не ме е боязън. Да приказва с хората към себе си и всички дружно да стигнем до извода, че нас не ни е боязън, сподели от сцената на митинга адв. Николай Хаджигенов.

На 2 септември в 8 ч. сутринта ще обявим, че нас в действителност не ни е боязън и че е време те да си отиват в този момент и вечно, добави още Хаджигенов.

От 30 години съм на площадите и това е наше обвързване да бъдем жители, да демонстрираме нашата позиция. Това съобщи от сцената музикантът Петър Писарски от група „ Атлас ”. Има хора от ръководещите, които се вършат, че не знаят за какво сме тук. Тук сме, тъй като желаеме оставка на държавното управление, на Гешев, ново служебно държавно управление, почтени избори и нов парламент, който да образува последващо държавно управление, където няма да има толкоз крадци, добави Писарски. Уволнени сте, дами и господа, некадърници, акцентира още Писарски.

Днес в Европейския парламент се организира закрито съвещание на мониторинговата група за върховенството на закона. На съвещанието са били отправени съществени рецензии към България. От българска страна участваха вицепремиерът по правосъдната промяна и външен министър Екатерина Захариева, заместник- основният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова.

В съвещанието участваха още представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции. Отбелязано е било, че обстановката с печатните медии се утежнява, както и, че те са в обстановка на монопол, защото се владеят от един олигарх, както и малките екрани.

Журналистът Димитър Стоянов от " Бивол " също е взел участие в съвещанието. По-долу сме Ви уведомили за мнението му , а точно - че Захариева, Филипова и Ахладова са се държали несъответстващо и с аизговорили куп неистини, с цел да замажат очите на Европа.













Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР