За 40-и път в 115-годишната история на Световните серии бейзболният

...
За 40-и път в 115-годишната история на Световните серии бейзболният
Коментари Харесай

Есенната класика стигна до мач №7 с прецедент

За 40-и път в 115-годишната история на Световните серии бейзболният първенец на Съединени американски щати ще бъде избран в решителен мач №7. Финалът в МЛБ през 2019 година сред Хюстън Астрос и Вашингтон Нешънълс обаче стана неповторим поради обстоятелството, че всеки от първите шест дуела беше извоюван от гостуващия тим – казус в Есенната класика.

Резултатът в серията до 4 победи беше подравнен на 3-3 тази нощ с триумф на столичани със 7:2 на ст. " Минит Мейд Парк " в Хюстън. Там тази вечер ще се състои и шампионският конфликт, като статистиката клони везните в посока Вашингтон. В 20 от предходните 39 решаващи борби купата е била извоювана от гостите, в това число в последните три случая (2014, 2016, 2017).



Стивън Страсбърг (W 2-0) изнесе лекция на питчерското нагорнище за Нешънълс, ограничавайки офанзивата на Астрос до 5 шлагера и 2 точки със 7 страйкаута и 2 бази за боли за 8 ининга и 1/3. Клоузърът Шон Дулитъл влезе да направи последните два аута.

Потърпевш от развоя за следващ път на най-голямата сцена се оказа Джъстин Верландер (L 0-2). Звездният ас на домакините позволи 3 точки от 5 шлагера и 3 разходки за 5 ининга и общият му баланс от участията в Световните серии към този момент е 0-6 с 5,68 ERA в 7 старта (2006, 2012, 2017, 2019).



Антъни Рендон откри резултата за Вашингтон с RBI-сингъл в 1-вия ининг. Хюстън незабавно обърна до 2:1 със саможертвен флай на Хосе Алтуве и хоумрън на Алекс Брегман, при който третият бейзмен демонстративно занесе бухалката си чак до първа база.

Следващите три ининга бяха нулеви, до момента в който в отварянето на 5-ия гостите не удариха два соло хоумръна – на Адам Ийтън и Хуан Сото. При втория навършилият предишния петък 21 година доминиканец реши да отвърне на предизвикването и също пусна батата чак при първа база.



Напрежението доближи своя лимит в 7-ия ининг, когато противоречиво съдийско решение докара до изгонването на мениджъра на столичани Дейв Мартинес. При рънер на първа без навън, Трей Търнър удари лека топка късо в инфилда и спринтира към базата. Подаването на риливъра Брад Пийкок към бейзмена Юлиески Гуриел уцели Търнър в десния крайник, до момента в който той стъпваше върху базата. Топката се търкулна във фалтериторията, а двамата рънери напреднаха до втора и трета.

Само че съдията на хоума Сам Холбрук видя интервенция на рънера на първа база, разгласи " навън " на Търнър и върна стигналия до трета Ян Гомеш в изходна позиция. Това вбеси треньора на Вашингтон и той изля гнева си върху арбитрите, трансформирайки се в първия изпъден управител в Световните серии след Боби Кокс през 1996 година



Малко по-късно в същата част Рендон изстреля двоен хоумрън и направи резултата 5:2. Пак той в 9-ия прибра двама с двоен шлагер и приключи мача 3 от 4 с база за боли, 5 RBI и една маркирана точка.

Отговорността да се качат на хълма в мач №7 от Есенната класика ще поемат Зак Грайнке за " астронавтите " и Макс Шързър за столичани. Асът на Нешънълс получи зелена светлина да хвърля довечера, откакто терапия с кортизонови инжекции облекчи прищипания нерв във врата, поради който питчерът пропусна планувания си старт в мач №5. Може би за положително.



СВЕТОВНИ СЕРИИ В МЛБ 2019

Мач №6, 29 октомври

Хюстън Астрос - Вашингтон Нешънълс 2:7 (3-3 в серията до 4 победи)
ст. " Минит Мейд Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ВАШИНГТОН
1
0
0
0
2
0
2
0
2
7
9
0
ХЮСТЪН
2
0
0
0
0
0
0
0
0
2
6
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР