За 36-та поредна година на 26 юни 2024 г. отбелязваме

...
За 36-та поредна година на 26 юни 2024 г. отбелязваме
Коментари Харесай

Да се погрижим за тийнейджъри, които все още експериментират с наркотици, без да чакаме да станат зависими

За 36-та поредна година на 26 юни 2024 година означаваме Световния ден за битка със злоупотребата и противозаконния трафик на опиати.

В тазгодишната международна акция се подчертава върху нуждата ефикасните политики в региона на опиатите да се основават на науката, проучванията, цялостното ценене на правата на индивида, състраданието и дълбокото схващане на обществените, икономическите и здравните последствия от използването на опиати.

През последните годините в България се образуват разнообразни лечебни общности и се ускоряват напъните да се оказва помощ на младежи, почнали своята приложимост в учебна възраст. Днес е повече от ясно, че у нас лечебната помощ за младежи, които експерементират с психоактивни субстанции е извънредно незадоволителна.

Ето за какво за първи път в България, в Дните за битка с опиатите фондация „ За един чист живот " започва осведомителна акция за родители на младежи от 14 до 18 годишна възраст на безвъзмездна телефонна линия.

На телефон 0884 72 63 14 . родителите получават експертна информация и насоки по какъв начин да оказват помощ на младежи, които опитва с божествен газ, опиати, цигари, алкохол, хазарт, както и за подрастващи с екранна взаимозависимост или хранително разстройство.

На 8 юли фондация „ За един чист живот " започва 4 седмичен лечебен курс за младежи по научно основаната стратегия „ Минесота Джуниър ". Програмата е подобаваща както за младежи, по този начин и за техните фамилии.

За контакти с Председателя на фондация „ За един чист живот " госпожа Светлана Йорданова - тел. 0887 34 91 63 и email: [email protected]


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР