За 305 дни и срещу сумата от 1.291 млн. лв.

...
За 305 дни и срещу сумата от 1.291 млн. лв.
Коментари Харесай

Емблематичното Жълто училище в Пловдив ще се ремонтира за 305 дни |

За 305 дни и против сумата от 1.291 млн. лева (1 549 945 лева с ДДС) ще бъде ремонтирано главно емблематичното за Пловдив Жълто учебно заведение. В него ще се образоват студентите от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив (АМТИИ) за идната образователна година, заяви ректорът проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак.

Обновената триетажна постройка ще събере всички изкуства.

Сагата с ремонта на Жълтото учебно заведение е дълга. През ноември 2017 година спечелилата публичната поръчка бургаска компания „ Андезит “ ООД стартира укрепването на постройката, само че месец по-късно реконструкцията е спряна за преправка на плана. Поправките са утвърдени от Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) през февруари м.г., а през април - и от противопожарните служби. Но се постанова нова преправка в частта сигурност.

Доработка на поправения план е направена след публично разискване - среща на АМТИИ с Камарата на архитектите, Камарата на инженерите в капиталовото планиране, община Пловдив, Министерството на културата, компанията реализатор и разнообразни експерти.

" Процедурата по новото координиране с НИНКН завърши през януари 2020 година, след утвърждението от противопожарните служби разрешителното за градеж от общината стана факт на 23 юни. След в допълнение съглашение с фирмата–изпълнител ремонтните действия бяха обновени на 8 септември ", описа проф. Шекерджиева-Новак.

Първоначално планът е за 887 000 лева без Данък добавена стойност. През 2016 година Министерският съвет отпуска 1.1 млн. лева целева дотация. Общината прибавя 100 000 лева МОН дава допълнително 200 000 лева

Първото в Южна България учебно заведение е издигнато през 1868 година с благоволението на султан Абдул Азис хан, като неговото изискване е било парите да са от българите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР