За 3 месеца Инициативният комитет за провеждането на референдум за

...
За 3 месеца Инициативният комитет за провеждането на референдум за
Коментари Харесай

С 208 269 гласа референдумът срещу джендър идеологията в училищата влиза в парламента за решение

„ За 3 месеца Инициативният комитет за провеждането на референдум за възбрана на образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола, с дейната помощ на Българска социалистическа партия, събра 208 269 подписа. “

Това заяви съпредседателят на ИК Владимир Шейтанов на конференция в Народното събрание.

„ За нас това е доста огромна победа, тъй като ние събудихме толкоз доста съвести, толкоз доста родители, обърнахме внимание на толкоз доста хора към този проблем, колкото не са събрали някои от партиите в Народното събрание “, уточни той.

Шейтанов благодари на всички, които имат принос за постигнатия резултат. „ На първо място, това са хората от Инициативния комитет, които не пожалиха нито старания, нито средства, с цел да реализиран тази цел. На второ място, това е Българската социалитическа партия, която застана устойчиво зад нас и със своя учредителен запас бе с решителен принос за събирането на тези подписи. Ние пуснахме писма до политическите партии в Народното събрание, търсейки поддръжка за нашата активност, само че за жалост или за техен позор, те не се отзоваха на нашата покана “, сподели още той.

„ С провеждането на референдума искахме на първо време да заострим вниманието на цялата общност на България, в това число на родителите, които, угрижени от заран до вечер, работещи на по една, на по две, на по три работи, с цел да изкарат прехраната на децата си, от време на време не знаят какво тъкмо се случва в учебно заведение. А от ден на ден сигнали от цялата страна има, че не се случват лицеприятни неща “, съобщи съпредседателят на ИК и на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова.

„ Не единствено по време на тези 3 месеца, в които събирахме подписите, а и преди този момент, като народни представители, сме подчертали върху прояви, които стигаха до нас посредством родители, посредством възпитаници от по-големите класове на опити да се заобиколи Конституцията, на опити да влязат в учебните заведения разнообразни НПО-та и всевъзможни опити да се прокара джендър идеологията в учебните заведения “, акцентира тя.

Анастасова също изрече признателност: „ На сътрудниците от Инициативния комитет, на всички структури на нашата партия по места, които се включиха интензивно в събирането на подписи, макар редицата други задължения, които имат и на всички доброволци, които се отзоваха. Надявам се да сме събудили гражданското общество в България и да сме достигнали до повече български фамилии, с цел да схванат, че заплахата е действителна. “

„ Събраните подписи разрешават по закон въпросът да влезе в парламентарната зала, където да се вземе решение за насрочване на референдум. Но виждаме какво е отношението на болшинството въобще към тематиката за референдуми и допитване до народа – двоумя се, че биха позволили и този референдум. Още повече, че единствено преди седмица това същото ръководещо болшинство одобри Закона за домашното принуждение, в който, зад красивите текстове за битка с домашното принуждение, се крие посягане върху децата, образование и просветителни стратегии от неправителствени организации, завеждане на каузи от малолетни деца против родителите им за принуждение посредством безучастие, което до ден сегашен никой не изясни какво е. “ Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

И добави: „ Когато това „ евроатлантическо “ болшинство утвърди подобен закон и отхвърли към този момент един референдум за еврото, се колебая, че те ще узреят и за допускането на този втори референдум. Но тематиката занапред стартира. Ще влезе в зала и всеки ще си каже. “

Тя обърна внимание: „ Вижте и прочетете какво се случва към този момент в много европейски страни и някои американски щати. Започна вълна против джендър идеологията в учебните заведения. В няколко европейски страни има към този момент доста мощно гражданско придвижване против това. Народите на Европа започнаха да се разсънват за заплахата. “

„ Ние постоянно сме казвали следното - хората над 18 години са свободни да вземат решение своята полова ориентировка и своя живот. Но до 18 години с всички сили ще се борим децата да не бъдат облъчвани, обработвани от дребни за промяна на пола, хормонална терапия, избор на пол, друг от биологичния, с който са родени. Нашата грижа е за децата до 18 години. И разчитаме, че в Европа и в света това придвижване ще се ускорява. Именно тъй като това е идея. Защитата на децата за нас е идея “, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Тя увери, че социалистите ще се борят българските народни представители да поддържат провеждането на референдума. „ По-важното е какъв брой хора ще излязат да гласоподават на този референдум и какво ще кажат. Убедена съм, че множеството от тях ще кажат НЕ на джендър идеологията в учебните заведения и детските градини “, заключи Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР