За 3 години има шест пъти избори. Това е малко

...
За 3 години има шест пъти избори. Това е малко
Коментари Харесай

Посланикът на Германия у нас: За 3 години шест пъти избори е мал...

„ За 3 години има шест пъти избори. Това е малко извънредно. Ако погледнем от позитивната страна, това показва, че българската народна власт е доста жизнеспособна. Но в по-общата картина това показва липса на непоклатимост, а това не е добре за страната “, разяснява в ефира на бТВ политическата обстановка в България посланикът на Германия у нас Ирене Мария Планк.

 

Тя добави, че по време на пътуванията ѝ из страната през последните месеци на всички места хората, без значение от политическите си желания, са казвали – „ Слава богу, че имаме държавно управление “.

 

„ Българите желаят да има устойчиво държавно управление, и Европа желае държавното управление в България да е по-стабилно. С неспокойствие чакам да видя какви ще бъдат резултатите от идните избори и се надявам дружно с българите да имаме повече непоклатимост след тях “, разяснява още посланикът.

Планк акцентира, че за Германия България е „ приближен другар “ в района  и разчита на страната ни.

Напрежението сред Израел и Иран

 

Посланикът на Федералната република у нас разяснява и напрежението сред Израел и Иран, което ескалира през последните седмици.

 

По думите ѝ възможна пълномащабна война в Близкия Изток ще има съществени стопански последици за цяла Европа – по-високи цени на петрола.

„ Светът се пробва да успокои това напрежение. Външният министър на Германия госпожа Анналена Бербок посети района още веднъж – тя към този момент 7 пъти пътува до този район от 7 октомври насам (началото на войната сред Израел и „ Хамас “). Работим в тясно съдействие и с нашите европейски сътрудници – съдружниците от НАТО “, сподели Планк.

 

Цените на горивата

 

Посланикът на Барлин в София не се ангажира с прогноза дали се чака ново покачване на цените на горивата.

 

„ Според мен Европа е в доста добра форма да се оправи. Относителният дял на възобновимите енергийни източници доста се увеличи – това е методът. Също да държим постоянни цените на главните артикули “, посочи Планк.

 

Тя даде за образец метода, по който Федералната република се оправя с икономическата рецесия, провокирана от ковид и войната в Украйна: „ Германия, която през 2024 година беше четвърта по индустриално произвеждане, в този момент се качи на трето място. Сигурна съм, че ще излезем по-силни и по-големи от обстановката “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР