За 28-ма поредна година навръх Рождество Христово в Мездра ще

...
За 28-ма поредна година навръх Рождество Христово в Мездра ще
Коментари Харесай

Коледен турнир по ускорен шах организират за Коледа в Мездра

За 28-ма поредна година точно на Рождество Христово в Мездра ще се организира коледен шампионат по интензивен шах (блиц). Организатори на спортната демонстрация, традицията за чието осъществяване датира от 1990 година, са Шахматен клуб "Локомотив " и Община Мездра. Турнирът ще се състои на 25 декември (понеделник) от 10:00 часа в салона на Социалния комплекс (бившата постройка на АПК-а).
Досега поръчки за присъединяване в коледния шампионат са подали към 20 състезатели. Сред тях са миналогодишният победител доктор Гроздан Лозанов, м. с. инж. Ивайло Цеков и 77-годишният доайен Любен Лишковски. Главен арбитър на шампионата е м. с. Тошко Кирков.
Съгласно регламента, посредством чоп участниците ще бъдат разграничени в две предварителни групи, в които ще играят между тях по кръговата система "всеки против всеки ". Партиите ще бъдат с 5-минутна контрола. В идната фаза заелите първите три места в двете групи ще образуват крайна шестица, в която също ще играят "всеки против всеки ".
Призьорите в крайното класиране ще получат купи, грамоти и парични награди, осиryрени от Община Мездра. Наградният фонд на шампионата е 200 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР