За 27-ми път, в Стара Загора полага клетва за работа

...
За 27-ми път, в Стара Загора полага клетва за работа
Коментари Харесай

27-мият Младежки общински съвет положи клетва в Стара Загора

За 27-ми път, в Стара Загора поставя клетва за работа в името на старозагорци, Младежки общински съвет, както и новоизбраният кмет на Млада Загора.

По традиция, ръководителят на Общинския съвет на Стара Загора посрещна младежите в Общинска администрация. Малко преди формалното първо и тържествено съвещание, те сервираха цветя пред барелефа на Петко Рачов Славейков  – първи кмет на Стара Загора след Освобождението на България.

„ Добре сте пристигнали постоянно! Общински съвет е отворен за всички ви. Стара Загора има потребност от своите младежи и техните хрумвания.  Бъдете смели, бъдещето е пред вас! “, приветства младежите ръководителят на Общински съвет Мария Динева. Тя одобри в кабинета си кмета на Млада Загора, определен в навечерието на Празника на града тази година – Йоана Попова, както и Гергана Желева, кмет на младежите с мандат 2021-2022, ръководителят на МОС Христо Гидиков, с мандат 2021-2022, и Кирил Желязков, който също бе кандидат-кмет на последните избори в Младежкия дом.

Мария Динева показа с младежите част от опита си, насъбран през годините на разнообразни обществени позиции и предложения МОС да бъдат по-активни и по-близо до старейшините, с цел да вдъхват свежи хрумвания и оферти за общината. Младите хора получиха копие от Правилника за работа на Общинския съвет и алегорични дарове.

Тържествената клетва и първо публично съвещание за настоящия мандат събра в зала „ П. Р. Славейков “ близо 50 представители на МОС и Детски общински съвет. Те бяха поздравени от отрасловия зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова. „ Виждам пред мен младежи с необятно отворени очи. Уважаеми младежи, ние, като представители на Община и Общински съвет, имаме нужда да чуваме вашето необременено мислене и ексцентрични хрумвания. По този метод дружно може да намерим  много удобни решения, които да удовлетворяват освен упованията и потребностите ви, само че и да бъдат потребни за цялото ни общество. Предстои ви занапред да се изграждате като персони – да завършите образованието си, да поемете по своя път. Днес и всеки път ще имаме потребността от изобретателни, умни и рационални младежи “, сподели отрасловият зам.-кмет. Тя поздрави всички участници в тазгодишните избори на ръководство на Млада Загора. „ Вашето присъединяване и начинания биха били извънредно потребни за всички. На добър час! “, добави Иванка Сотирова.

Дневният ред на сесията включи 4 точки. По време на нея бяха одобрени комисиите към МОС и направленията им, а новият кмет на Млада Загора – 11-класничката от Спортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “ – Йоана Попова, показа своите цели и начинания.  

Гости на първото съвещание на младите общински съветници и кмет за мандат 2022-2023 бяха още ръководителят на ПК по обучение, просвета и отбрана правата на децата в Общинския съвет Валентина Бонева и ръководителят на ПК по териториално и селищно развиване и превоз арх. Мартин Паскалев. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР