За 26 април беше отложено делото по жалба на загубилата

...
За 26 април беше отложено делото по жалба на загубилата
Коментари Харесай

Отново отложиха делото за избора на кмет на София

За 26 април беше отсрочено делото по тъжба на изгубилата изборите в София Ваня Григорова против решението на Общинската изборна комисия, с което за победител беше разгласен Васил Терзиев, заяви БНР.

До следващото отсрочване се стигна, с цел да могат страните да се срещнат със правосъдната експертиза от 120 страници на машинното гласоподаване, която двете движимости лица са подадени през вчерашния ден в късния следобяд.

Експертизата трябваше да откри има ли разминаване сред записаното на флаш паметите от машините в 1690-те секции в София. Ако е да, ощетило ли е то някой от претендентите. Всичко това съпоставено с това, което е записано в протоколите. От сбитите мнения на специалистите стана ясно, че има неточни данни както за Григорова, по този начин и за Терзиев, само че те не са в положение да извърнат крайния резултат.

Представители на Общинската комисия в София и от екипа на Терзиев прецизираха, че точно актуалният кмет Терзиев е по-ощетения съгласно тази експертиза.

От екипа на Ваня Григорова обаче подчертаваха върху обстоятелството, че в над 300 от флаш паметите има неточно въведени данни. Те са на нулевите файлове и са свързани в това число с годината и часа на вота. Това съгласно тях, демонстрира, че има проблем с гласуването с машини. Страните по делото си размениха взаимни обвинявания прави ли се опи за компрометиране на машинния избор.

Това в навечерието на изборите на 9 юни, евентуално те да бъдат и " 2 в 1 ". От екипа на Ваня Григорова отхвърлиха това да е задачата им, само че от екипа на Терзиев попитаха - в случай че това не е по този начин, то експертизата е единствено за машинното, а не и за хартиеното гласоподаване.

Много евентуално е развръзката по този проблем да пристигна точно по време на предизборната акция за вота.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР