За 24 области в страната Националният институт по метеорология и

...
За 24 области в страната Националният институт по метеорология и
Коментари Харесай

Времето днес: Жълт код за силен вятър и ниски температури

За 24 области в страната Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за рискови метеорологични феномени.
Областите без предизвестие за жълт код са Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. В останалите 24 области на страната, за които за през днешния ден има сигнален жълт код, ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър, с пориви до 19-24 метра в секунда. В област Бургас се чакат и превалявания със обилни количества, предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
С сдържан и стремителен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите ще се намалят. Облачността ще е по-често забележителна и на доста места от запад на изток ще има превалявания от дъжд, обилни в югоизточните региони. С понижението на температурите тук-там в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 8 -10 градуса, в Западна България до 16 -18 в Югоизточна, където преди обяд към момента ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
По Черноморието ще има забележителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и тук-там там и ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14 и 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8 - 9 градуса.
Над планините облачността ще е забележителна, ще бъде прохладно и с превалявания най-вече от сняг. Под към 1400 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа мощен, по-високите и открити елементи - до плевел вятър от западната четвърт и с него ще нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра ще е към минус 3 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР