За 24 минути екипът стигнал от Центъра за спешна медицинска

...
За 24 минути екипът стигнал от Центъра за спешна медицинска
Коментари Харесай

Спасиха бебе от Първомай, линейка от “Капачки за бъдеще“ го транспортира спешно в Пловдив

За 24 минути екипът стигнал от Центъра за незабавна здравна помощ в Пловдив до родилното поделение в Първомай
Прочетете още
Новородено от Първомай е било избавено в пловдивската УМБАЛ " Свети Георги ". Бебето имало проблеми с дишането и кола за спешна помощ, закупена от самодейността " Капачки за бъдеще " го е докарала в регионалния град. За това заяви създателят Лазар Радков, който в този ден, 28 юни, бил в болничното заведение.

" В координационния център постъпи сигнал от родилното в Първомай, че новородено бебенце има проблеми с дишането и има потребност от превоз и профилирана грижа в Пловдив. Колегата парамедик Иван Лесов - най-опитният с апаратурата на колата за спешна помощ на " Капачки за Бъдеще " и индивидът с най-вече курсове на нея стартира да я приготвя, а аз смирено попитах, дали мога да оказа помощ. Иван ми рече - напряко идвай и подпали гумите ", споделя Радков. 

За 24 минути екипът съумял да стигне в родилното поделение и заварил бебето в кувиоза, който самодейността дарила през 2019 година

" Качихме бебенцето в транспортния кувьоз, Лесов му пусна О2 и дружно с педиатъра доктор Хаджиев, анестезиолога доктор Кериков и здравната сестра Николова тръгнахме на назад. Час и двадесет минути след тръгването ни от Центъра за незабавна здравна помощ в Пловдив новороденото беше пристигнало сполучливо в УМБАЛ " Св. Георги ", изяснява Лазар Радков. В болничното заведение неонатолозите го поели.

На 12 юни още едно бебе беше избавено с кола за спешна помощ от капачки. То се роди в седмия месец на пътя сред Розино и Карлово. Също имало дихателни проблеми.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР