За 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий,

...
За 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий,
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в БНТ-Благоевград и специална рубриката „Родолюбие“ по БНТ 2

За 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, екипът на БНТ-Благоевград стартира специфичната авторска графа „ Родолюбие “ в ефира на Българска национална телевизия 2. В рубриката деца рецитират обичани и вдъхновяващи български стихотворения. В празничния ден, който е и формален празник на Благоевград от 10:00 ч. БНТ-Благоевград ще отвори вратите си за гости през целия ден.

Идеята за рубриката „ Родолюбие “ сплотява деца и родители, като някои от дребните участници безусловно израстват с нея, рецитирайки въодушевено едни от най-съкровените български текстове на Иван Вазов, Петко Славейков, Леда Милева, Христо Ботев, Ран Босилек, Атанас Далчев и други Зрителите могат да гледат видеата от 20 май в ефира на Българска национална телевизия 2 и онлайн на, както и в канала на публичната медия.

На празничния 24 май, телевизионният екип от БНТ-Благоевград ще посрещне гостите на личен тур и ще покаже по какъв начин наподобява малкия екран от вътрешната страна в постройката на публичната медия. Екипът ще покаже и ще запозне искащите с специалностите в малкия екран. Скоро БНТ-Благоеград ще открие ъгъл с първите камери, пултове и техника, с които са стартирали предаванията през 1975 година Това ще бъде музеят, който ще споделя за телевизионната история.

Гледайте видеата на децата от рубриката „ Родолюбие “ по Българска национална телевизия 2 и формалните канали на публичната телевизия
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР