За 24 часа е задържан синът на кмета на Панагюрище

...
За 24 часа е задържан синът на кмета на Панагюрище
Коментари Харесай

Задържаха сина на кмета на Панагюрище след екшъна с три блъснати коли

За 24 часа е арестуван синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван, защото е бил зад кормилото. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване. В колата са пътували още четирима души. Веднага след случая кметският наследник се е укрил, твърди прокуратурата.

Екшънът на пътя е станал към 2 ч. в нощта против вторник. Малко по-късно автомобилът на Иван Белишки е бил открит зарязан на пътя за село Панагюрски колони. Към момента се обяснява дали водачът е използвал алкохол или опиати.

На този декор през днешния ден Софийската градска прокуратура заяви, че е предала на съд Иван Белишки за нелегално държане на културни движими полезности и нанасяне на телесни повреди на полицейски чиновници, съобщи Нова ТВ.

През юни 2019 година в Столична дирекция на вътрешните работи постъпил сигнал за лице, предлагащо за продажба движими културни полезности. В хода на инспекцията по случая продавачът им бил открит - 21-годишният Иван Белишки.

На 09.07.2019 година била извършена профилирана полицейска интервенция в населяваното от Белишки жилище в столицата. Той не се подчинил на разпорежданията на чиновниците на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди.

В жилището били открити и конфискувани оръжия и арсенал, включително еднозаряден револвер и револвер м. „ Колт ", представляващ движима културна полезност. Такова качество имат и откритите на място фибули, монети и достоверна богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

Вещи, представляващи движими културни полезности, както и муниции и огнестрелни оръжия, били открити и на адреса в Панагюрище - пушка м. „ Крнка ", с инсталиран адаптер и подложен арсенал вид „ Калашников ", еднозарядни револвери, пушка м. „ Пийбоди - Мартини " и саби.

Обвиняемият не е подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, одобрен от Министерството на културата. Той нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и муниции, прецизират от обвиняването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР