За 21-ви път Димитър Кумчев спечели овена (баша) в народните

...
За 21-ви път Димитър Кумчев спечели овена (баша) в народните
Коментари Харесай

За 21-ви път Димитър Кумчев си спечели баша в народните борби край Асеновград

За 21-ви път Димитър Кумчев завоюва овена (баша) в националните битки, които се организират обичайно на Трифоновден в Асеновград. На финала първенецът се изправи против Венцислав Кацаров от пловдивското село Труд. Битката беше оспорвана и продължи повече от 6 минути. Башът, който Кумчев получи за извоюваното първо място, тежи 100 кг, а като допълнение той бе заплатен и със станимашки мавруд и парична премия.

Шампионът е асеновградчанин и със своите победи неведнъж е прославял името на родния си град както в страната, по този начин и в чужбина. В Асеновград той е треньор по битка за деца. В тазгодишните национални битки в местността " Свети Трифон " се включиха над 100 състезатели от разнообразни възрастови групи, в това число и девойки. Зрителите бяха хиляди, за което спомогна и топлото и слънчево време.

" Благодаря на присъстващите, че поддържат нас спортистите и вършат всичко допустимо, с цел да пребъдат българските обичаи и отсега нататък ", сподели след успеха си Димитър Кумчев и подвигна на плещи 100-килограмовия овен.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР