За 2024 г. в бюджета ще се боря парите за

...
За 2024 г. в бюджета ще се боря парите за
Коментари Харесай

Хинков залага огромно увеличение в парите за спешна помощ

За 2024 година в бюджета ще се боря парите за „ Спешна помощ “ да са в действителност съществено, значително увеличени. Това сподели здравният министър проф. Христо Хинков в предаването „ Тази заран “ по Би Ти Ви и добави, че е хубаво средствата да се усилят с 15% - 20%, „ с цел да има промяна, съобразена с реалиите в развитите страни, като Франция, Германия, Англия, Съединените щати. Системата на парамедиците да бъде развита същински, пожарникарите да бъдат включени във всичко това “, посочи той.

„ Ние наследяваме система, която ангажира лекари, обучавани да лекуват дълготрайно, да се занимават със незабавни случаи “, уточни министърът и разясни, че по-късно лекарите нямат противоположна връзка дали с диагнозата, която са сложили, са били прави. „ Недостатъчно са хората и то, тъй като младите лекари не се задържат “, съобщи проф. Хинков. По думите му самата компетентност не е доста атрактивна и се разграничава от здравната специалност, която е изкуство.

„ Там промяната занапред следва и се надявам да има хора след мен, които да я продължат “, разяснява министърът. 

Попитан подготвен ли е да разреши проблема на протестиращите в „ Спешна помощ “ Христо Хинков отговори, че в този бюджет не се плануват нараствания. „ Това, което мога да направя до края на годината, е да ги прекатегоризираме “, изясни той и добави, че в случай че трудът им стане първа категория, те ще могат следващата година да желаят повече пари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР