За 2022 г. престижното отличие “Син флаг” беше дадено на

...
За 2022 г. престижното отличие “Син флаг” беше дадено на
Коментари Харесай

Най-красивите плажове в Сицилия

За 2022 година влиятелното отличие “Син флаг” беше обещано на 11 плажа в Сицилия.

То отразява качеството на морската вода и предлаганите услуги.

За да имате прелестно лято в Италия, в идващите редове ще ви представим едни от най-красивите и чисти сицилиански плажове.

Марина ди Модика

Плажът Марина ди Модика се намира в южната част на острова. Той е с тънък пясък, обилна средиземноморска растителност и криволичещи дюни. Тук не липсват благоприятни условия за развлечение и упражняване на обичани водни спортове.
View this post on Instagram
A post shared by Christian Bramante (@chryphoto)

Марина ди Рагуза

Днес Марина ди Рагуза е туристически курорт, известен измежду гостите на Сицилия със своето кристално чисто море, красиви плажове и чудесно време. През последните години местата за настаняване съществено се усилиха, в това число заведенията за хранене, клубовете и питейните заведения.

View this post on Instagram
A post shared by Nicoletta Scieri (@nicolettascieri)

Фурчи Сикуло

Този плаж е измежду новите в листата със “Син флаг”. Малкият град се намира в провинция Месина и ще ви плени с естествена хубост и богат морски живот, който може да изследвате в специфичен музей, оповестява siviaggia.it.

Плажът на Лампаре

Това красиво място се намира в Туса. Прилежи към крайбрежното село Кастел ди Туса, Месина. Редовно участва в листата с плажове, почтени за “Син флаг”.

Плаж Раганцино

Този плаж, който се намира покрай пристанището Поцало, е плитък и с мек пясък. Идеален е за фамилна отмора.

View this post on Instagram
A post shared by Discovery Pozzallo (@discoverypozzallo)

Чирига

На към 50 км от Рагуза се намира Чирига - бял плаж, обхванат от тюркоазени води. Със своите дребни заливчета и величествени скали, това място ще ви накара да останете най-малко няколко дни.

View this post on Instagram
A post shared by The Tape Lab (@thetapelab_it)

Санта Тереза ди Рива

Аромат на цитрусови плодове, дълъг плаж, море със кондензиран наследник цвят… Санта Тереза ди Рива е достоверен морски парадайс.

Лидо Фиори ди Менфи

Този сицилиански плаж към този момент 20 години носи почетното отличие “Син флаг”. Той е един от най-популярните, за което способстват дългата пясъчна линия и плитното море.

View this post on Instagram
A post shared by Le Meraviglie di Menfi (@lemeravigliedimenfi)

Аквакалда

Аквакалда се намира на остров Липари и впечатлява със своя скалист дълъг и стеснен бряг. По плажа един до различен ви приканват питейни заведения и заведения за хранене.

Какво значи “Син флаг”?

Наградата “Син флаг” води своето начало от 1987 година Тя е одобрен стандарт в туризма за екологичност. В целия свят има отличени с нея над 4000 плажа. Сред тях всяка година има и български. За да бъде един плаж отличен със “Син флаг”, той би трябвало да покрие разнообразни критерии - качество на морската вода, сигурност, услуги, улеснения, екологична информация и други

Плажове със “Син флаг” в България през 2022 година

През този летен туристически сезон 18 плажа на българското Черноморие ще носят влиятелното отличие “Син флаг”. Това са плажовете Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Обзор-Централен, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг, Аркутино и Марина Диневи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР