За 19-а година МВР организира дарителска инициатива, с която подпомага

...
За 19-а година МВР организира дарителска инициатива, с която подпомага
Коментари Харесай

МВР събира средства за деца на загинали и пострадали полицаи

За 19-а година Министерство на вътрешните работи провежда дарителска самодейност, с която подкрепя деца на починали и потърпевши при осъществяване на служебния дълг служители на реда и пожарникари. От вътрешното ведомство напомнят, че с набраните средства досега участващите в благотворителната акция 74 деца бяха подкрепени за Коледа с по 1000 лв.. Финансова помощ девойките и момчетата получиха също за Великденските празници. По традиция част от средствата бяха заделени за завършващите междинното си обучение. Подкрепа бе обезпечена и за всички деца за началото на образователната година. За фамилиите Министерство на вътрешните работи провежда и безвъзмездни ваканции в базите на ведомството.

В 19-ата благотворителната акция вземат участие деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи се организира целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират посредством изпращане на SMS на стойност 1 лев (без ДДС) на номер 1866 за клиентите на А1, Yettel и Vivacom или посредством гласово позвъняване на стойност 0.99 лева (без ДДС) на 090051866 за клиентите на Vivacom.

Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка , Централно ръководство.

От февруари 2016 година в интерес на децата се набират средства и посредством удържане на суми от месечното заплащане на чиновниците, които са попълнили съответната декларация за това. Натрупаните суми се разпределят сред фамилиите на потърпевши и починали по време на осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи. 

В началото на декември деца от цялата страна дойдоха в София по покана на управлението на Министерството на вътрешните работи. Поводът беше обичайното за благотворителната акция на МВР Коледно тържество, чието осъществяване бе обновено след двегодишно наложително спиране поради пандемията.

В навечерието на най-семейния празник министър Иван Демерджиев, заместник-министрите Венцислав Катинов и Моника Димитрова-Бийчър, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, шефовете на ГДНП, ГДБОП, ГДГП и ГДПБЗН - основните комисари Атанас Илков, Калин Стоянов, Росица Димитрова и Александър Джартов, както и ръководители на административни дирекции в Министерство на вътрешните работи посрещнаха децата и техните майки на празничен обяд.

Знайте, че макар тежката загуба, имате огромно семейство в Министерство на вътрешните работи, което държи на вас . Вие сте наши деца и постоянно ще ви поддържаме “, обърна се към девойките и момчетата министър Демерджиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР