За 18-та поредна година днес в Несебър започна традиционният Фестивал

...
За 18-та поредна година днес в Несебър започна традиционният Фестивал
Коментари Харесай

Несебър става столица на меда до 8 септември

За 18-та поредна година през днешния ден в Несебър стартира обичайният Фестивал на меда. Тази година в него вземат участие към 20 пчелари от цялата страна.

Пространството към пл. „ Месамбрия “ в Стария град още веднъж е изпълнено с производители на качествени артикули от естествения елексир - асортиментът включва както обичайни медни изкушения, по този начин и восъчни сувенири и медни мехлеми, и козметика.

Фестивалът бе открит от Златин Чаушев, шеф на отдел в общинската администрация, който поздрави производителите на медни артикули и посетителите на забаза от името на общинското управление. Той напомни дългогодишната историята на фестивала и ролята на уредника Кирил Киров като сърце, душа и мотор на тази към този момент „ пълнолетна “ самодейност. От своя страна господин Киров изрече своята признателност за поддръжката, която общината е оказвала през всичките тези години.

Този фестивал е един от най-старите и предстоящи от жителите и гостите на Несебър, тъй като съчетава неповторимия усет на чистия естествен артикул с огромния му здравословен резултат. Той обогатява несебърския културен календар и внася един необикновен акцент в локалните фестивални прояви. Разнообразяването на обичайния подбор с биопродукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на Несебър.

Фестивалът на меда ще продължи до 8 септември. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР