За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие

...
За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие
Коментари Харесай

Луковмарш все пак ще се проведе

За 18-а поредна година в столицата е планувано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш, проведено от националисти. Часове по-рано съперници на проявата ще показват под мотото „ Без нацисти по улиците! “, заяви БНР.  

Българският народен съюз стои зад Луковмарш, а шествието им довечера ще тръгне от пилоните пред НДК и ще бъде под мотото: „ Помни предишното, бори се за бъдещето! “. Националистите настояват на уеб страницата си, че няма легална форма, под която да бъде спряно шествието им, с което да почетат паметта на ген. Христо Луков.  
Мирна проява в София против възхода на ксенофобски и расистки настроения
Протестно шествие против годишното осъществяване на Луковмарш под надпис „ Без нацисти по улиците ни! “ се състоя и тази година...
Прочети повече
„ Не! “ на фашизма, „ Не! “ на безразличието, „ Не! “ на омразата и „ Не! “ на „ Луков марш “ ще кажат през днешния ден по обед съперниците на шествието на националистите, организирайки антифашистко шествие, което ще тръгне от градинката пред постройката на някогашната Централна баня. Те пък настояват, че през предходната година сме станали очевидци на многочислени провокации и физически набези от страна на членове на националистически и неонацистки организации и визират офанзивата над Бургас прайд и „ терористичните закани точно на Нова година “.  

В последните две години шествие в памет на военачалник Христо Луков се не разрешава със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР