За 18-а поредна година oбщина Мездра организира лятна бригада за

...
За 18-а поредна година oбщина Мездра организира лятна бригада за
Коментари Харесай

Студентската бригада в Мездра навърши пълнолетие

За 18-а поредна година oбщина Мездра провежда лятна бригада за студенти. На 10 юли стартираха първите действия. На този стадий 7 девойки и момчета се включиха в действия по благоустройство и поддържане на чистотата в града, разработване на бетонови произведения, ремонт на тротоари и полагане на пътна маркировка.
Една група стартира работа в региона към жилищния блок на улица „ Сердика “ № 2.
„ Eдна част от студентската бригада ще работи на този обект, сподели кметът инж. Генади Събков. Ще създадем всичко допустимо инфраструктурата да наподобява по радикално друг метод, в сравнение с е през днешния ден. Ще изградим бетонни тротоари, ще боядисаме оградата, ще подобрим типа региона, тъй че притежателите и жителите на тази постройка да имат една хубава, привлекателна инфраструктура в съседство с блока, добави той. Останалите студенти работят в зоната на Оперативна програма „ Чистота “, където създават бетонови произведения “.
Кметът добави, че високо прави оценка жеста на младежите и приноса им към родния град и общината като цяло. „ Смятам, че това което реализират със личен сили и труд ще бъде доста по-добре ценено и в бъдеще “, сподели още инж. Събков в първия ден от бригадата.
За две от девойките това ще бъде последна година на бригада, защото им следва дипломиране. Натали Михайлова и Силвия Петкова вземат участие за четвърта година и са удовлетворени от научените нови неща и запознанствата с нови хора. „ Харесва ми концепцията, че работим за града и оказваме помощ той да стане по-красив “, показа Натали.
В бригадата имаха право да се включат студенти от разнообразни специалности и форми на образование, които имат адресна регистрация на територията на oбщина Мездра.
Очакват се още бъдещи експерти да проявят интерес към тази форма за общностно взаимоотношение и развиване и с труда си да потвърдят, че не са безразлични към родния крaй.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР