За 18:30 часа тази вечер е обявен протест пред сградата

...
За 18:30 часа тази вечер е обявен протест пред сградата
Коментари Харесай

Адв. Авджийски сензационно разкри виновниците за мистерията с Янек

За 18:30 часа довечера е разгласен митинг пред постройката на районно управление (на МВР) Дупница. Организатор на митинга „ Вън мутрите от Дупница! Уволнение на Динев. Къде е Янек? “ е дупничанинът Любомир Авджийски, правист към Центъра за мониторинг на правораздаването, съобщи dennews.bg.



„ Преди два месеца в Дупница беше похитен Янек Миланов - дупничанин, който живее и работи във Франция. Усмихнат човек, с доста другари.

Причината за отвличането, която е публикувана от очевидци и медии, е ревността на телохранител на братя Галеви - Васил Капланов.

Изчезването на Янек не е изолиран случай, а част от добре развитата през последните 25 години мутренска просвета. Много от нас виждаме, че дупнишката полиция забави и не извърши качествено следствие, с цел да прикрие извършителя/ите. Хората в града са разкъсвани сред гнева и страха, само че имам вяра, че дупничани са смели и ще изискат смяна!

Била осъществена вътрешна инспекция в Министерство на вътрешните работи по случая и резултатите от нея щели да бъдат оповестени идната седмица. Такива инспекции сме виждали доста, без резултати.

Ето за какво на 01.10.2020 г, четвъртък в 18.30 ч., ще бъда пред полицейското ръководство в Дупница, с цел да желая отговорността и уволнението на началника на полицейското ръководство - Борислав Динев и изчистването на районната полиция и прокуратура от хората свързани с локалната мафия.

А също и да кажа "Вън мутрите от Дупница! ". Каня всеки, който желае да се причисли! Заради личното си достолепие и съвест и с цел да има какво да кажа един ден на децата си, като ме питат - "Ти какво направи, когато родният ти град беше мачкан? ".

Страхът в Дупница би трябвало бъде пречупен, а институциите да бъдат освободени от въздействието на мафията! “, споделя Авджийски в обръщението си към дупничани и съпричастни със случая.

Янек е всеки един от нас. Не единствено, тъй като всеки от нас можеше да е на негово място, а тъй като всички сме отговорни за неговото изгубване. Отговорни сме, тъй като си мълчахме десетилетия, до момента в който Галевци и други мутри мачкаха бизнеси, достолепия, човешки ориси. Колективното безмълвие пред физическия рекет, убийства и изнасилвания е съучастничество.

През това време дупнишките младежи се възхищаваха на мутрите и желаеха да са като тях, а мнозина дупничани обясняваха какъв брой добре и подредено било като били Галеви и "колко те правели за града ".

Това е цинизъм от най-висока степен.

Янек и всички ние сме жертва на един и същи Стокхолмски синдром, при който мутри на локално и национално равнище ни мачкат десетилетия, само че ние мълчим или даже им кимаме одобрително и се радваме на всяка троха, която ни подмятат.

Вече два месеца дупнишките прокуратура и полиция проспиват следствието, макар че даже децата знаят съществени обстоятелства за отвличането на Янек. На този декор и след един месец цинично безмълвие, един основен прокурор дефилира неколкократно до Дупница, с цел да приказва пред медии и да каже, че "разследването продължава " или че "продължава с коне ".

Сериозно ли? Сериозно ли ще се задоволим с този спектакъл? Ефективната и работеща прокуратура и полиция приказват с резултати, а не с разходки и изявленията. Капланов беше затрупан, до момента в който не отмине публичното неодобрение.

Надявам се това неодобрение да остане и да се трансформира в обективен яд, тъй като то е единственият късмет за Дупница - изгубването на един млад мъж да не остане без последици.

Правно виновните лица за следствието в Дупница, или по-точно за неналичието на следствие са началникът на полицията и управлението на прокуратурата в Дупница, както и техните шефове в Кюстендил и София.

Ето за какво, единственото, което може да помогне на Янек и на Дупница е не полицейски конни разходки и изявленията, а търсенето на отговорност за закъснялото/липсващо/ следствие и за "местните зависимости ". Само по този начин можем да изкупим най-малко отчасти изгубването на един млад мъж “, споделя още Авджийски.

Протестът стартира в 18:30 часа през днешния ден пред постройката на районно управление (на МВР) Дупница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР